En Sıcak Konular

Filistin, Ağustos 2011'de bağımsızlığını ilan edecek

28 Ekim 2010 16:56 tsi
Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Feyyad, 2011 yılında bağımsızlıklarını ilan edeceklerini söyledi. İtalyan Corriere Della Sera gazetesine zeytin toplarken bir röportaj veren Feyyad, “Topraklarımızdaki en genç zeytin ağacının bile kökleri en büyük İ

İsrail’in Batı Şeria’daki işgali bitirmesi için son tarihin önümüzdeki yaz ayları olduğunu söyleyen Feyyad, “2011’de hem biz Birleşmiş Milletler’in 66’ncı doğum gününü kutlayacağız hem de Birleşmiş Milletler bizim ülkemizin doğuşunu kutlayacak” dedi.

Filistinlilerin Batı Şeria’da “ulusal kurumlar inşa etmeleri ve bağımsız Filistin devleti için hazırlık yapmaları”nın zamanın geldiğini söyleyen Feyyad, “Gazze halkı ulusal projemizin bir parçası olmalı” dedi.

Gazze’yle Batı Şeria arasında bazı sorunlar olduğunu kabul eden Feyyad, “Ancak asıl sorun Gazze Şeridi’ni kapatan duvardır. Önümüzdeki hafta Gazze’ye giriş yapmaya çalışacağım” dedi.

"ZEYTİNLER BURADA YAŞAMA HAKKIMIZIN SEMBOLÜ"

Corriere Della Sera muhabirini zeytin toplamaya götüren Feyyad, bu işi her gün yaptığını söyledi. Yerleşimcilerin ağaçları zehirlediğinden şikayet eden Filistin Yönetimi Başbakanı, zeytin ağaçlarının “Filistinlilerin bu topraklar üzerinde yaşama hakkının sembolü” olduğunu söyledi.

“Filistin’de 15 milyon zeytin ağacımız var ve bir tanesinin bile zarar görmesini kabul edemeyiz. En genç ağacın kökü en büyük İsrail yerleşiminden daha derindedir” diyen Feyyad, yerleşim moratoryumuyla ilgili kızgınlığını da dile getirdi.

“Shiloh’daki şu binalara bakın. Bu binalar ben öyle dediğim için yasadışı değil, uluslararası hukuk öyle dediği için yasadışı” diyen Feyyad, İsrail’İn BM kararlarını sadece tavsiye olarak gördüğünü söyledi.

"YERLEŞİMLER YASADIŞI"

Filistin Yönetimi Başbakanı, İsrail’e bir yıl daha vereceğini ancak “bu koloniler”in daha fazla Filistin topraklarına kalamayacağını belirterek, “Burada ve Kudüs’te, yerleşimler her yasadışı” dedi.

Feyyad İsrail’in gerçekten barış istiyorsa yerleşimcileri engellemesi gerektiğini de belirtti.

Başbakan, Salı günü de BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry’le zeytin toplamaya gitti. Serry, Ağustos 2011’de Filistin’in bağımsızlığını ilan etmesine destek verdi.

Jerusalem Post'ta yayımlanan "Fayyad: PA will declare independent state in August 2011" başlıklı haberden derlenmiştir.



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,339 µs