En Sıcak Konular

Kurban fiyatları belli oldu

28 Ekim 2010 16:49 tsi
Kurbanlıkların kilosu 9 liradan satışa sunuluyor...

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın firmalara tanıdığı kurbanlık hayvan ithal izni kapsamında Bulgaristan'dan ithal edilen küçük baş hayvanlar, Edirne'de kilosu 9 liradan satışa sunuluyor.

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, Bulgaristan'dan ithal edilen kurbanların Edirne'ye geldiğini belirtti.

Türkiye'de en ucuz kurbanlık fiyatının Trakya'da olacağını düşündüğünü ifade eden Yardımcı, ''Küçükbaş hayvanların ithal izni sadece Trakya Bölgesine verildiği için bölgemize çok fazla kurbanlık hayvan geliyor. Ben bu kurbanlıkların Türkiye'deki diğer şehirlere göre daha ucuza satılacağını düşünüyorum. İthal edilen hayvanların talebin üzerinde olması durumunda insanlar çok ucuz fiyatlara kurbanlık alabilir. Zaten kilosu 9 liradan satışa sunuluyor. Yerli kurbanın bayramda kilosunun 11-12 lira olması bekleniyor'' dedi.

Yardımcı, Kurban Bayramından sonra fiyatların yarı yarıya düşeceğine inandığını bildirdi.

Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aslan Kıyunat ise hükümetin özel firmalara tanıdığı kurbanlık hayvan ithalat izninin bayramdan sonra da devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bulgaristan'dan 6 bin civarında hayvan siparişi verdiğini, bunların 2 bin tanesini şehirdeki çiftliğine getiriğini anlatan Kıyunat, şunları söyledi:

''Ben 6 bin tane koyun ithal etmek için yazıldım. Şu anda koyunlardan 2 bin tanesini getirebildim. Ben dişi koyun daha fazla aldım. Bunların bir kısmının kesilmesini istemiyorum. Edirneli üreticilere sesleniyorum, gelin bunlardan alın. Bunların ırklarına sahip olun. Ve burada üretim çoğalsın. Başka ülkelere paralarımız gitmesin. Biz bu kurbanlıklar için tomarla para götürdük verdik. Kendi insanımıza vereceğimize başkalarına verdik. Ve fiyatlar yükseldi. Onlar şu an bizim durumumuza düştü. Şu anda onların elindeki mal azaldı. Et fiyatları lokantalarda bile fazlalaşmaya başladı. Tır 2 bin avroya kurbanları getiriyordu fiyat 5 bine yükseldi.''

Bulgaristan'dan ithal edilen koyunların bir bölümü kurban bayramı öncesinde satışa sunulurken, diğer bir bölümü ise damızlık hayvan olarak değerlendiriliyor.



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs