En Sıcak Konular

Adalet Bakanlığı'ndan cevap geldi

28 Ekim 2010 16:43 tsi
Adalet Bakanlığı, Eminağaoğlu'nun açıklamalarını yalanladı.

Adalet Bakanlığı,Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında soruşturma açılmasının sebebinin, ''Eminağaoğlu'nun öne sürüldüğü gibi Hrant Dink'in suçsuz olduğu yönünde hazırladığı tebliğname değil, göreviyle uyuşmayan konuşma ve açıklamalarına dayandığını'' bildirdi.

Adalet BakanlığıBasın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Eminağaoğlu'nun, bazı basın yayın organlarına yaptığı açıklamalarda, ''Hrant Dink'in suçsuz olduğu yönünde hazırladığı tebliğname ve bu konudaki açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma açıldığı'' iddiasına yer verdiği kaydedildi.

''Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Eminağaoğlu hakkında soruşturma yapılmasının sebebi, öne sürüldüğü gibi Hrant Dink'in suçsuz olduğu yönünde tebliğname hazırlaması değildir'' denilen açıklama şöyle:

''Söz konusu soruşturma, adı geçen Cumhuriyet Savcısının göreviyle uyuşmayan konuşma ve açıklamalarına dayanmaktadır. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı sıfatını taşıyan Eminağaoğlu'nun bu davayla ilgili olarak yaptığı konuşma ve açıklamalar, görev alanına giren ve devam eden bir dava hakkında yargıyı zan altında bırakacak nitelik taşıması nedeniyle soruşturma kapsamına alınmıştır.

Öte yandan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Eminağaoğlu hakkında, sadece Hrant Dink davasıyla ilgili konuşma ve açıklamalarından dolayı değil bunun yanında başka açıklamalarını da kapsayan bir soruşturma yapılmıştır.

Sonuç olarak Eminağaoğlu hakkında Hrant Dink'in suçsuz olduğuna ilişkin tebliğname hazırladığı gerekçesiyle soruşturma yapıldığı iddiası hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.''




Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,576 µs