En Sıcak Konular

Fransa Afganistan'dan askerlerini çekiyor!

28 Ekim 2010 13:26 tsi
Fransa Afganistan'dan askerlerini çekiyor!
Fransa Savunma Bakanı Hervé Morin, Afganistan’daki Fransız askerlerinin 2011’in başında çekilmeye başlayabileceğini söyledi.

Bu açıklama El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in Fransa’yı tehdit etmesi ardından geldi ancak Bakan Morin, geri çekilmenin Bin Ladin’in tehditleri ile ilgisinin olmadığını söyledi.

RTL radyosunda açıklama yapan Savunma Bakanı Hervé Morin, “Yeni strateji çerçevesinde NATO tarafından bir randevu belirlendi” diyerek “bir dizi bölgenin Afgan ordusuna devredileceğini” belirtti.

Morin, o zaman Afganistan’daki ittifak güçlerinin “yer değiştirmeye” veya “geri çekilmeye” başlayabileceğini kaydetti. “Ayrıca, bu takvim Barak Obama tarafından belirlendi” diyen Morin, Obama’nın 2011’de ilk Amerikan askerlerinin Afganistan’dan çekileceği yönündeki açıklamasını hatırlattı.

El Cezire televizyonunda Çarşamba günü yayınlanan sesli kayıtta El Kaide’nin lideri Usame Bin Ladin’in, geçen ay Nijer’de 5 Fransız’ın kaçırılmasını gerekçelendirirken, Fransa’nın Afganistan’dan çekilmemesi ve Müslümanlara karşı “haksızlıklarına” son vermemesi halinde “güvenlik” sorununu tanıyacağı tehdidinde bulundu. Bin Ladin, “Fransız halkına” yönelik verdiği mesajında, Müslümanların Fransa’da peçeli çarşafın yasaklanmasına karşı “Fransız işgalcilere” şiddet kullanarak misillemede bulunma hakkı olduğunu savundu.

Bin Ladin: Tehdit ettiğiniz gibi tehdit ediliyorsunuz

Bin Ladin, 16 Eylül’de Nijer’de El Kaide’nin Magreb kolu tarafından 5 Fransızın “İslam ulusuna yönelik haksız uygulamalara karşı bir reaksiyon” olduğunu söyleyerek, “Öldürdüğünüz gibi öldürülüyorsunuz. Tutsak ettiğiniz gibi, rehin alınıyorsunuz. Güvenliğimizi tehdit ettiğiniz gibi, biz de sizin güvenliğinizi tehdit ediyoruz” dedi.

Fransa’nın Afganistan’da 3 bin 750 askeri bulunuyor. Savunma Bakanı Morin, 2001’den beri 50 Fransız askerin öldüğünü belirterek, geri çekilmenin Bin Ladin’in tehditleri ile ilgisi olmadığını belirtti. İçişleri Bakanı Brice Hortefeux de Bin Ladin’in mesanının Fransa’ya yönelik saldırı tehdidinin “reel” olduğunu gösterdiğini söyledi. Hortefeux, güvenlik servislerinin “tetikte” olduğunu ifade etti.
ANF

 



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,966 µs