En Sıcak Konular

Batman'da okula molotoflu saldırı

28 Ekim 2010 12:30 tsi
Batman 19 Mayıs Mahallesi'nde bulunan Yahya Kemal Beyatlı Lisesi'ne kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce molotofkokteyli saldırıda bulunuldu. Saldırı sonucu okulda çıkan yangın, Batman Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Batman Yahya Kemal Lisesi'ne kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce Molotof atıldı. 20 derslikli okulun alt katında Molotof atma sonucu çıkan yangında okulun başka bölümleri de zarar gördü. Bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü okulda öğretmen, öğrenci ve duyarlı vatandaşlar tarafından kütüphane için toplanan kitapların tümü yandı.

Saldırı sırasında okulda bulunan hizmetli Vahdettin Göngördü, dumandan etkilendi. Yangından kurtarılan Göngördü, uzun süre nefes almakta güçlük çekti. 112 ambulansının olay yerine gelmesiyle Göngördü'ye ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Bir görgü tanığı, saldırının ardından bir kişinin okulun giriş kapısının üzerinden atlayarak hızla olay yerinden uzaklaştığını söyledi.

Okulda incelemelerde bulanan Batman Valisi Ahmet Turhan, yetkililerden olayla ilgili bilgi aldıktan sonra, öğrencilere eğitimin aksamaması için gerekli çalışmanın yapılıp, okulun eğitime hazır hale getirileceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ise olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Okulun kütüphane malzemelerinin bulunduğu bölüm tamamen yanmış. Okulda ciddi hasar söz konusu.'' dedi. Akboğa, saldırıda okulun kütüphane ve konferans salonunun hasar gördüğünü, saldırı nedeniyle okulda eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Yahya Kemal Beyatlı Lisesi'ne gelen bin 500'e yakın öğrenci, okullarının yandığını görünce şoke oldular. Manzara karşısında şaşıran öğrenciler olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.

cihan



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,429 µs