En Sıcak Konular

Sırrı ortaya çıktı: Yalçınkaya...

28 Ekim 2010 12:08 tsi
Dikkatlerden kaçan bu detay şimdi siyaset kulislerinin birinci gündem maddesi...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, CHP'ye yeni tüzüğün yürürlüğe sokulması veya bir tüzük kurultayının toplanması yönünde yazılar gönderirken, parti içinde ve kamuoyunda çok ilginç sorular sorulmaya başlandı.

2008 ARALIK AYINDAN BU YANA BEKLENMİŞ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, CHP'ye tüzük kurultayı yapması veya Genel Sektere Önder Sav'ın yetkilerini tırpanlayan tüzüğün yürürlüğe konulması yönünde dördüncü yazısını gönderirken, dikkatlerden kaçan bir detay siyasi kulislerin birinci gündem maddesi oldu. Tüzük değişikliği, 21 Aralık 2008 tarihindekiCHPkurultayında yapılmış olmasına rağmen, Başsavcı'nın 21 ay niye beklediği sorusu anlam kazandı.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın tüzüğü yürürlüğe koyması,YargıtayCumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski CHP milletvekili Sabri Ergül'ün tüzükle ilgili itiraz başvurularını görüşmesi gerekçesiyle engellendi.

Başsavcılığın tüzüğün yürürlüğe girmesini geciktirmesi, o dönem Genel Sekreter Önder Sav'ın lehine bir durum olarak değerlendiriliyordu. Zaten Sabri Ergül de bu maksatla tüzük değişikliklerini üst üste Yargıtay'a taşıyordu. Geçen süre zarfında Başsavcılığın yaptığı incelemeden herhangi bir sonuç çıkmadığı anlaşılırken, tüzük aylarca gecikmiş oldu.

Ancak aynı Başsavcılık, son kurultaydaKemal KılıçdaroğluGenel Başkan olunca bu sefer Önder Sav'ı etkisizleştiren ve Genel Başkan'a olağanüstü yetkiler veren aynı tüzüğün yürürlüğe sokulması için CHP'ye baskı yapmaya başladı. Başsavcılık, Eylül ayından bu yana CHP Genel Merkezi'ne Önder Sav'ı güçsüzleştiren, buna karşın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na olağanüstü yetkiler tanıyan yeni tüzüğün yürürlüğe girmesi için ihtar mahiyetinde yazı üstüne yazı gönderiyor.

KILIÇDAROĞLU DÜNE KADAR HEP SUSTU

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise geçen süre zarfında hiç konuşmaması dikkat çekiyordu. Tüzük tartışması kapatma davasını da beraberinde getirecek birtakım riskleri içerdiği konusunda medyada çıkan onlarca haber ve yoruma rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, düne kadar bu tartışmaların dışında kalması da manidar bulundu.

Tüzük tartışmalarını kendi dışında cereyan eden bir durummuş gibi gören Kılıçdaroğlu'nun yeni tüzüğün yürürlüğe girmesiyle aslında Baykalcılar ve Savcılar olarak bilinen taraflara göre en karlı çıkacak kişi olması da dikkat çekiyor. Bütün bu sürecin CHP'nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nu güçlendirmek için işletildiği öne sürülüyor.

 



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,105 µs