En Sıcak Konular

'Aytaç Durak, CHP'nin üyesi bile olamaz'

28 Ekim 2010 11:43 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Soner Çetin, hafta sonu yaptığı açıklamaların bazı yayın organlarınca amacından saptırıldığını belirterek, "Aytaç Durak, CHP'nin üyesi bile olamaz." dedi.

Çetin, "Toplantıda bir çok önemli konu olmasına rağmen bir kısım medya mensupları, konuşmamı cımbızlayarak Aytaç Durak'ı CHP'ye yamama çabası içerisine girmiştir." diye konuştu.

CHP PM Üyesi Avukat Soner Çetin ekibiyle birlikte hafta sonu İnci Otel'de düzenlediği sohbet toplantısında önemli mesajlar vermişti.

Açıklamalarının amacı dışına taşınmasına tepki gösteren Soner Çetin, dün söylediklerinin bugünde arkasında olduğunu vurguladı.

Pazar günü gerçekleştirilen toplantıda bir çok önemli konuya vurgu yaptığını belirten Çetin, "Ancak bir kısım medya mensubu konuşmamın içinden cımbızla bazı kelimeri alıp toplantıda verilen mesaj buymuş gibi Aytaç Durak'a yamama çabası içine girmişlerdir. Biz bugüne kadar söylediğimiz her sözün arkasında olduğumuz gibi bugünde sözümüzün arkasındayız. Görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak dönemi Adana'nın kayıp yıllarıdır. Ama şimdiki yapı Adana için çok daha kötü olmuştur. Bu nedenle Adana'da derhal yasal düzenlemeler yapılarak seçime gidilmek zorundadır. Adana 3-4 yıl boyunca vekaleten yönetilecek bir kent değildir." dedi.

CHP SİYASİ SIĞINMA EVİ DEĞİL

Son günlerde Aytaç Durak'ın Cumhuriyet Halk Partisi ile yakın temasta olduğu yönündeki söylentilerle ilgili de açıklamalarda bulunan CHP PM Üyesi Avukat Soner Çetin, "Aytaç Durak kendine yakın bir kısım medya mensuplarını kullanarak sanki Cumhuriyet Halk Partisi ile flört ediyormuş gibi, Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçecekmiş gibi bir hava yaşatmaya çalışıyor. Geçmişte yaptığı gibi başka partilerle yapacağı görüşmelerde gazetecileri koz olarak kullanmayı hesaplıyor. Cumhuriyet Halk Partisi siyasi sığınma evi değildir. Aytaç Durak'ın CHP'nin üyesi bile olması mümkün değildir. Nasıl ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in CHP'ye geçmesi mümkün değilse aynı gerekçelerle Aytaç Durak'ın da geçmesi mümkün değildir. Sayın Genel Başkanımız her ikisi hakkında da yolsuzluk dosyaları hazırlamıştır. Hakkında yolsuzluk dosyası hazırladığı birini kabul etmesi mümkün değildir. Aytaç Durak'ın CHP'ye geçeceği söylentileri kasıtlı yayınlanan uydurma iddialardır. Gerçekle ilgisi yoktur" diye konuştu.

CHP'DE DÜRÜST VE TEMİZ SİYASET EGEMEN

Cumhuriyet Halk Partisi'nde dürüst siyaset, temiz siyaset anlayışının egemen olduğunun altını çizen Soner Çetin, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkeleri bellidir. Bu dogrultuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri her zamandan daha fazla dürüst ve temiz siyaset anlayışına uygun davranmak zorundadır. Buna uygun davranmayan kişiler hakkında her türlü cezai işlem bizzat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından yapılacaktır. Bu siyaset anlayışımıza uymayan insanların Cumhuriyet Halk Partisi'nde işi yoktur." şeklinde konuştu.

 cihan



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,690 µs