En Sıcak Konular

Genç teğmen neden intihar etti?

28 Ekim 2010 11:29 tsi
Ergenekon sanığı Ersöz'ü koruyan Teğmen Mustafa Can'ın intiharıyla ilgili detaylar ortaya çıkıyor.

İddiaya göre Ersöz'ün kızıyla nişanlanan teğmen terfi bekleyen komutanların ağır baskısına maruz kaldı. Ersöz'ün teğmeni kullanarak firar planladığı da ileri sürülüyor
Mesleğinin baharında intihar eden Teğmen Mustafa Can'ın ölümüyle ilgili sır perdesi aralanıyor. Can'ın Ergenekon tutuklularının bulunduğu Silivri Cezaevi Tabur Komutanlığı'nda hastane sevkleri kısmına atanması hazin sonun başlangıcı oldu. Can, burada tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü korumakla görevlendirildi. Teğmen, zamanla Muzaffer Ersöz ve kızı Fulya Ersöz'ün rahatlıkla girip çıktığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Fulya Ersöz ile yakınlaştı. Genç teğmen, daha sonra sık sık Beylikdüzü'nde Fulya Ersöz ile buluşmaya başladı. Genç çift aralarındaki ilişkinin ilerlemesi üzerine Levent Ersöz'ün isteğiyle 25 Eylül 2010'da nişanlandı.
FİRAR İÇİN Mİ NİŞANLADI?
Ancak nişanla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Ergenekon operasyonu öncesi firar eden ve aylar sonra Ankara'da bir hastanede yakalanan Ersöz'ün, kızını kullanarak firar planladığı ve genç teğmeni bunun için kullanmış olabileceği ileri sürüldü. Tutukluluk süresinde Ersöz'ün tahliye olmak için kendisine et yiyen mikrop enjekte ettiği iddiası da hatırlatıldı.
Bu arada nişan olayını duyan Silivri Cezaevi Tabur Komutanı Hasan Koçyiğit, konuyu 6 Ekim 2010'da İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay İsmail Çetinbaş ve İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kurtoğlu'na bildirdi. Teğmenin, korumakla görevli olduğu bir tutuklunun öz kızıyla ilişki yaşamasının  terfi bekleyen komutanları tedirgin ettiği öne sürüldü.


ÜST BASKISI ÖLÜME GÖTÜRDÜ
İddialara göre; Teğmen'i intihara götüren olaylar Can'ın konuyu açıklaması için baskı altına alınmasıyla başladı. 8 Ekim 2010'da Albay Kurtoğlu tarafından ağır hakaretler eşliğinde sorgulandığı belirtilen Can'ın daha sonra Yarbay Çetinbaş tarafından bir odaya kapatılarak ağır hakaretlere ve baskılara maruz bırakıldığı dile getirildi. Beylik tabancasına, ve telefonuna el konulan teğmenin ev ve araba anahtarlarının da zorla kendisinden alınarak belge ve bilgi bulabilmek maksadıyla arama yapıldığı iddia edildi.
Baskılar nedeniyle psikolojisi bozulan Can aynı gün geçici görevlendirmeyle Maltepe Askeri Cezaevi'ne gönderildi.


ERİN TÜFEĞİ İLE İNTİHAR ETTİ
Yeni yerde de baskı altında tutulduğu vurgulanan teğmenden Fulya Ersöz ile olan ilişkisini saklaması ve sonlandırmasının emredildiği ifade edildi. Üstleri tarafından yapılan psikolojik baskıyı kaldıramayan ve ağır hakaretleri askerlik gururuna yediremeyen teğmen, nöbet kulübelerindeki bir erin tüfeğini kalbine dayayarak intihar etti. 
Bu arada 9 Ekim'de akşam saatlerinde İstanbul İl Jandarma Nizamiyesi önüne gelen Ersöz'ün eşi Muzaffer ile kızı Fulya Ersöz'ün içeri alınmadığı ve kapıda "Bunun hesabını soracağız, basını buraya toplayacağım, damadımızı bilerek öldürdünüz" diye bağırdığı iddia edildi.


CEVAP BEKLEYEN SORULAR
1-) Teğmenin yerinin değiştirilmesine sebep olacak kadar ciddi bir olay varsa neden soruşturma açılmadı?
2-) Teğmenin arabasına, ev ve araba anahtarlarına, telefonlarına hangi yasal kararla el koyuldu? Evi ve arabası hangi gerekçe ve yetki ile arandı?
3-) Teğmen Can'ı intihara sürükleyen tepkilerin nedeni komutanların terfi hayaline, olumsuz etki edeceği düşüncesi miydi?
4-) Levent Ersöz, teğmeni etki altına almak için kızını kullanarak firar mı planlıyordu?
5-) Teğmen Mustafa Can'ın ev arkadaşı Teğmen Ercan Ersoy, Alay Komutanı Hüseyin Kurtoğlu  tarafından konuşmasın diye tehdit edildi mi?


JANDARMADA İLGİNÇ İETT MUHABBETİ
Alınan bilgiye göre, Can'ın intiharından bir kaç gün sonra Alay Komutanı Kurtoğlu'nun başkanlığında Albay Hakan Özkan, Yarbay Hasan Koçyiğit, Yarbay İsmail Çetinbaş ve Binbaşı Mustafa Yalçın intiharla ilgili toplantı yaptı. Komutanların çevrelerine yaptığı konuşmalarda da alaycı bir üslupla "İETT (İntihar eden teğmenin tahkikatı) olayıyla ilgileniyoruz" dediği iddia edildi. Yine komutanların, bir telefonun dinlemeye alınmadan önce gönderdiği mesajlara ulaşılıp ulaşılamayacağını araştırdığı aktarıldı. Teğmenin telefonuna el konulmadan önce, çok önemli bir mesaj göndermiş veya almış olabileceğine dikkat çekiliyor. Adı geçen komutanların bu mesajı saklamak veya son mesajda ne yazıldığına ulaşmak istediği üzerinde duruluyor.
BUGÜN

 



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,031 µs