En Sıcak Konular

Özcan: YÖK darbe kurumu, eziliyoruz

28 Ekim 2010 10:52 tsi
Başörtüsüne buldukları fiili çözümün, ileride yasal bir düzenlemeye dönüşmesini beklediklerini söyleyen YÖK Başkanı Özcan, başında olduğu kurumdan dert yandı. CHP'ye zeytin dalı uzatan Özcan, başörtü takanlara garanti verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsüne buldukları fiili çözümün, ileride yasal bir düzenlemeye dönüşmesini beklediklerini söyleyerek, 'Partiler tamam dese bu iş çözülür. İlk aşamada yasaya da gerek yok. Sayın Kılıçdaroğlu'nu da takdir ediyorum. Gelinen nokta hoştur' dedi.

AKŞAM  Ankara bürosunu ziyaret eden YÖK Başkanı, Ankara Temsilcisi Çiğdem Toker, Ankara Haber Müdürü Ersin Bal ve Eğitim Muhabiri Z. Kıvanç El'in sorularını yanıtladı. İşte Özcan'ın gündem yaratacak açıklamaları:

BAŞÖRTÜ TAKANA CEZA YOK: 3 lider, partiler bir araya gelip 'tamam' dese biz razıyız. Her şeyin kanunla olması şart değil. Mevzuat değişmeden de olur.

CHP ÇOK GÜZEL YERDE: Ortak zemin için elimizden ne geliyorsa yapılmalı. CHP çok güzel yerde. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Liderler arası sert konuşmalar anlaşma zeminini bozuyor. 10 gün önceki noktadan uzaklaşıyoruz. Ama sanıyorum ki CHP hala olumlu bakıyor. Kemal Bey'in geldiği nokta hoştur, takdire şayan bir durum.

ÖĞRENCİLER BİZDEN İYİ ÇÖZER: 30 yıllık hocayım başörtüsünden problem çıktığını duymadım. ODTÜ'de hiç sıkıntı görmedim. Başı açık, kapalı yan yanaydı. Hatta başörtüsü sınırlaması çıkınca başı açık olanlar başörtülülere destek verdiler. Büyükler arasında sıkıntı var. O kadar olgundu öğrenciler, hala da olgunlar. Bunları yapanlar büyükler. Öğrenciler, kesinlikle bu meseleyi bizden daha iyi hallederler. Biz onlara bıraksak olur.

İSTEDİKLERİNİ SÖYLESİNLER: Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 26 öğrenci başörtüsü protestosu nedeniyle okula alınmıyor. Uygun olmamış bu durum. Hem özgürlüklerden bahsediyoruz hem de böyle fikrini söyleyen çocukları üniversiteden uzak tutmaya çalışıyoruz.

YÖK DARBE KURUMU: YÖK bir darbe kurumu, doğrudur. O kadar kötü bir adı var ki. Ne kadar iyi şeyler yaparsak yapalım, aşamıyoruz. Hiçbir şekilde ciddiye alınmıyoruz. Hatıraların altında ezildik.

REKTÖRLÜK SÜRPRİZİ: Rektörlük seçimi için yasa beklemeden daha ciddi adımlar atmalıyız. Yakında göreceksiniz Anayasa değişikliği olmadan uygulamalarda değişiklik olacak. Rektörlük seçimine karışmayız. Ben bunu 3-4 Kasım'daki Genel Kurul'da uygulamayı düşünüyorum.

KPSS SORUŞTURMASI: Hakkıyla 100 soru yanıtlayanlar mağdur oldu. Sınavda tam yapanların kağıtlarına bizzat ben bakacağım.

Akşam



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,558 µs