En Sıcak Konular

YARSAV'ın iddiası boş çıktı: HSYK...

28 Ekim 2010 09:59 tsi
HSYK seçimlerinin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen YARSAV, sonuçları tartışmaya devam ediyor.

YARSAV seçim yenilgisini “kendi seçtikleri hakimler, yine onları seçti” bahanesiyle açıklarken, seçim sonuçları bunu yalanlıyor.AK Partidöneminden önce alınan ve üst sınıfta bulunan hakim ve savcıların bulunduğu Ankara, İstanbul gibi büyük illerden de, seçilenHSYKüyelerine büyük oy çıktı. Yargı teşkilatını oluşturan 5 bölgede belli süre çalışan hakim ve savcılar birinci bölgeye belli bir yaş ve tecrübeden sonra gelebiliyor. Bu illerden bazılarında çıkan oylar şöyle:

• Adana: 244 seçmen oy kullandı.AdanaAğır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Serter 138, Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okur 126 oy aldı. YARSAV listesindenAnkaraSavcısı Abbas Özden 87, Ankara hakimi Hayri Keskin 46 ve Sincan Ağır Ceza Başkanı Osman Kaçmaz 59 oy aldı.

• Afyonkarahisar: 97 seçmen oy kullandı. İbrahim Okur 68, Tetkik Hakim Teoman Gökçe 67, Nesibe Özer 66 ve Adalet Akademisi‘nden Ahmet Kaya 66 oy aldı. YARSAV listesinden Abbas Özden 24, Hayri Keskin 18 ve Osman Kaçmaz ise 20 oyda kaldı.

• Ankara: Bin 740 seçmen oy kullandı. Teoman Gökçe 963, İbrahim Okur 952, Ahmet Kaya 906 ve Hüseyin Serter 885 oy aldı. Abbas Özden 448, Keskin 458 ve açmaz 446 oy aldı.

• İstanbul: Bin 524 seçmen oy kullandı. Üsküdar Savcısı Celal Avar 698 oy aldı. Nesibe Özer 605, İbrahim Okur 603, Ömer Köroğlu 584 oy aldı. Abbas Özden 545, Hayri Keskin 394 ve Osman Kaçmaz ise 559 oy aldı.

• İzmir: 534 seçmen oy kullandı. İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Güngör Tosunoğlu 279, İzmir 7.Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Ali Öztürk 248, İbrahim Okur 255, Kaçmaz 204 oy aldı. 

star



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,080 µs