En Sıcak Konular

Gül, KKTC'de gergin anlar yaşadı...

0 0 0000 00:00 tsi
Gül, KKTC'de gergin anlar yaşadı... Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, dünyanın dört bir tarafını dolaşırken yaptıkları konuşmaların yarısında KKTC'yi anlattıklarını belirterek, KKTC'deki kişi başına düşen milli geliri 5 bin dolardan, 12 bin dolara çıkarmak için gece gü

Dışişleri Bakanı Gül bu akşam Girne'deki Mercur otelde düzenlenen Star Kıbrıs gazetesi tanıtım resepsiyonuna katıldı.
Resepsiyona KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC'nin birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Türke Kul Kurttekin, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ile bazı bakanlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Resepsiyonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Bakan Gül'e, konuşmasını tamamlayıp kürsüden inerken, KKTC'yi Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Seyyan Uzunoğlu ''Referandumla, Annan planına evet derseniz, bütün dünyayı dolaşıp KKTC'yi tanıtacağım, seferber olacağım, dediniz. Onu bekliyoruz, tanıtınız. KKTC tanınmadan hiçbir anlaşma yapamazsınız. Boşuna uğraşıyorsunuz'' şeklinde seslendi.
Bunun üzerine Gül, tekrar kürsüye gelerek, ''Senin heyecanını çok büyük anlayışla karşılıyorum'' dedi. Bu kez aynı dernek üyelerinden Makbule Ötüken, Bakan'a ''Sen değil, siz deyin'' diye seslendi.
Bu sözler üzerine Bakan Gül, ''Hayrola, bu tavırlar nereden çıktı, ben anlamadım. KKTC için anavatandan askerlerimiz geldi, bu topraklar ve sizin için şehit oldu'' dedi.

Türkiye'de toplanan vergilerle Kıbrıs Türklerinin başının dik tutulması için gece gündüz çalışıldığını kaydeden Gül, ''Dünyanın dört bir tarafını dolaşırken yaptığımız konuşmaların yarısı KKTC'yi anlatmakla geçiyor. Buradaki kişi başına geliri 5 bin dolardan 12 bin dolara çıkarmak için gece gündüz desteğimizi verirken bu tavırlar hiç hoşuma gitmedi'' diye konuştu.


Bakan Gül'ün konuşması, salondakiler tarafından alkışlandı. KKTC Başbakanı Soyer de kürsüye gelerek, Abdullah Gül'ün, Kıbrıs Türk halkının siyasal ve ekonomik varoluş mücadelesinde her zaman yanında olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkının Türkiye'nin verdiği destekle siyasal varoluş mücadelesini sürdüreceğini kaydetti. Soyer, Dışişleri bakanı Abdullah Gül'e hitaben ''Sevgimizin arasına Sayın Gül, hiçbir kara kedi giremeyecektir'' dedi.

milliyet



Bu haber 196 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs