En Sıcak Konular

Dinleme mağduru Yılmaz da şikâyetçi

28 Ekim 2010 09:07 tsi
Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'da ele geçirildiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili Mesut Yılmaz 'mağdur' olarak ifade verdi.

Hanefi Avcı'da ele geçirildiği iddia edilen ses kayıtları arasında konuşması bulunan Yılmaz, kendisini dinleyenlerden şikâyetçi olduğunu söyledi. Eylül 2010'da yapılan operasyon kapsamında Avcı'nın Eskişehir'deki ofisinde ele geçirilen ses kayıtlarıyla ilgili daha önce 20 kişi mağdur olarak ifade vermişti.

Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik eylül ayında yapılan operasyonda Avcı'nın ofisinde ele geçirildiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili mağdurların ifadelerinin alınmasına devam edildi. Eski Başbakan ve Demokrat Parti Rize Milletvekili Mesut Yılmaz da İstanbul Adliyesi'ne geldi. Soruşturmayı yürüten İstanbul özel yetkili savcısı Kadir Altınışık'a yarım saat ifade veren Yılmaz, adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. Kendisini dinleyen kişi veya kişilerden şikayetçi olduğunu belirten Yılmaz, "Dinlemeler neyle ilgiliydi?" şeklindeki soruya "Erol Aksoy'un 1993 veya 1994, tarih yok dinleme kaydında, ama benim tahminim anamuhalefet lideri olduğum dönemde benimle yaptığı bir telefon konuşmasının dökümünü bana okuttular. Yayın hakları ile ilgili yaptığı görüşmeler hakkında bana bilgi verdiği bir telefon konuşması. Yasadışı kaydedilmiş. Hanefi Avcı'nın bürosunda ele geçmiş. Benimle ilgisi sadece bana telefon edilmiş olmasından kaynaklanıyor. İçeriğinde de hiçbir dikkat çekici unsur yok." diye cevap verdi.

Şikayetçi olup olmadığı yönündeki soruya Yılmaz, "Şikayetçi olup olmadığımı sordular. Ben de kim tarafından veya kimler tarafından kaydedildiği ve muhafaza edildiği tespit edilebilirse o kişi veya kişilerden şikayetçi olduğumu ifade ettim. Bundan ibaret." dedi.

Mesut Yılmaz'a ifadesi sırasında avukat Engin Baltacı eşlik etti. Aynı zamanda Devrimci Karargah örgütü davası sanığı Aylin Duruoğlu ve Poyrazöy davası sanıklarını da savunan Baltacı, Susurluk olayının yaşandığı dönemde İstanbul DGM savcısıydı.

 zaman



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs