En Sıcak Konular

Konuşma ses getirdi: PKK sorununu çözebiliriz!

0 0 0000 00:00 tsi
Konuşma ses getirdi: PKK sorununu çözebiliriz! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın dünkü basın toplantısında Kuzey Irak ile ilgili "girelim" çağrısında bulunması Kuzey Irak bölgesel yönetimini tedirgin etti. Neçirvan Barzani "sorunları çözebiliriz" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyakanıt'ın, ''Kuzey Irak'a operasyon yapılmalı'' açıklamasının öncesinde, Kuzey Irak'taki federal Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Ankara'ya diyalog çağrısında bulundu. Barzani, ''PKK, Kerkük, ticaret, yatırım, petrol gibi sorunları konuşarak çözebiliriz'' dedi.

BBC'nin Türkçe servisine konuşan Barzani, Türkiye'nin Kürtler için çok önemli bir komşu olduğunu, geçmişteki yardımlarının ardından bugün ilişkilerin gerginleşmesinin ise "rahatsız edici" olduğunu vurguladı.
 
"Türkiye bizim Avrupa'ya açılan kapımız. Ortak yanlarımız, farklılıklarımızdan çok daha fazla" diyen Barzani,  "Türkiye'nin içişlerine geçmişte hiç karışmadık. Gelecekte de, asla karışmak niyetinde değiliz" dedi.
 
PKK'nın sadece Türkiye için değil, bölge ülkeleri için de sorun olduğunu belirten Barzani, sorunun siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini yineledi.
 
Kerkük sorununa da değinen Barzani, "Kerkük'te sadece Kürtlerin yaşamadığının farkındayız. Şehirde yaşayan Türkmenler ve diğer gruplarla, şehrin yönetimini, iktidarı paylaşmaya hazırız" dedi.

Büyükanıt neler dedi?
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, PKK'ya karşı Kuzey Irak'a askeri operasyon yapılması gerektiğini söyledi. Büyükanıt, ''Bunun için siyasi kararın çıkması lazım'' dedi.
 
Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda dün bir basın toplantısı düzenleyen Orgeneral Büyükanıt, "Kuzey Irak'a operasyon yapılmalı mı? Evet, yapılmalı. Fayda sağlar mı? Evet, sağlar. Bir hudut ötesi operasyon için siyasi kararın çıkması lazım" diye konuştu.

Kuzey Irak'taki yerel Kürt yönetiminin lideri Mesud Barzani'nin Türkiye'ye yönelik sözlerini değerlendiren Genelkurmay Başkanı, "Asker olarak bakınca, o söylediklerini kabul etmek mümkün değil... Geldiğimiz noktaya ibretle bakıyorum. Gerçekten, sarfettiği sözler çok seviyesiz sözler. Ben, ona söylettirenlere bakıyorum" ifadesini kullandı.
 
Bu tip konuların kendilerini üzdüğünü ve Türk insanını rencide ettiğini söyleyen Büyükanıt, "Onları şımartanların kimler olduğunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz... Türkiye'nin başından bu belayı defetmek zorundayız" dedi.

CNNTurk



Bu haber 236 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,880 µs