En Sıcak Konular

CHP'de işler fena karıştı!

27 Ekim 2010 19:18 tsi
CHP'de işler fena karıştı! 
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP'ye gönderdiği 'tüzüğü uygulayın' uyarısı partide yaşanan tartışmaları alevlendirdi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, kurultay çağrısı yaparken, aksi halde CHP'nin seçime girememe de dahil sonu belli olmayan bir maceraya sürüklenebileceğini söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 15 gün içinde tüzüğün uygulanmasını istiyor. Konu hakkında Cihan Haber Ajansı'na konuşan Yılmaz Ateş, aylardır yaptıkları uyarıların doğru çıktığını söyledi. CHP'nin bu noktaya kurultayda aldırılan yanlış bir kararla geldiğini hatırlatan Ateş, "Bu tüzük son değişiklik haliyle yürürlüktedir dedik. Ama o zaman bizim genel merkez 'hayır yapılan işlem doğrudur' dedi. Bu tartışmalara Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı el koydu. Yapılan araştırma sonucunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da bizim dediğimiz noktayı gösterdi." dedi.

PARTİ SEÇİME GİREMEYEBİLİR

Ateş, CHP'nin sonu belli olmayan bir maceraya sürüklendiğine dikkat çekti. Bu gidişatın sonunda partinin seçimlere girememesi riskinin de olduğunu belirten Ateş, "Aksi takdirde sonu belli olmayan bir maceranın içine sürüklenmek istemiyoruz. Bu yanlışlıklar ortadayken eğer o yanlış ortadan kaldırılmazsa Anayasa Mahkemesi'nin ne karar vereceği bilinmez. Seçime bile giremeyebiliriz. Yani CHP'nin seçime katılmama gibi bir riski var. Yine YSK'nın ne karar alacağı belli değil. Çünkü yetkisiz bir kurul bu kararı verdi. 5 aydır Siyasi Partiler Yasası'na aykırı, tüzüğe aykırı bir uygulama yapıldı. Parti uygulamaya göre yönetilmektedir. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasından sonra parti merkezi de bu noktaya geldi. Ama şimdi 5 aydır bu uygulama hangi organın kararı ile yapıldı ise yine bu organın kararı ile ancak ortadan kalkabilir. Bizim kurultay en üst makamdır. O nedenle sayın genel başkanın da parti yönetiminin de kararı kurultayın karının üzerinde değildir." şeklinde konuştu.

CHP'nin bir an önce Kurultay'a gitmesi gerektiği uyarısında bulunan Ateş, bunun hem partinin geleceği, hem de yaşanan tartışmaların son bulması için zorunlu bir durum oluğunu vurguladı. Ateş, şu görüşleri dile getirdi: "Daha büyük bir belirsizliğe sürüklenmemek için yapılması gereken şey, bu yanlış uygulama aldırılan bir kararla oldu. Yine kurultay toplanacak ve bu yanlış uygulamadan vazgeçilecek. Şimdi bu süre içerisinde 5 ayrı uygulama var. Çok sayıda il ve ilçe görevlileri görevden alındı. Referandum süreci yaşandı. Yapılan harcamalar var. Şimdi yanlış yaptık bundan vazgeçiyoruz diyemez. Burada hem hukuki, hem siyasi, hem idari kararlar var. Şu an hukuki bir zemin yok. Bunu hukuki bir zemine oturtmak lazım. Bunun yolu da kurultay. Süratle bu tartışmaya bir nokta koymamız gerekir."
 
cihan



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,878 µs