En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na sürpriz çağrı

27 Ekim 2010 17:58 tsi
İlginç eylemleriyle dikkat çeken Genç Siviller'den CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı...

Genç Siviller, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu'nun durumuna düşmemesi için Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılması çağrısında bulundu. Genç Siviller'in internet sitesi aracılığıyla duyurulan bildiride bir dönem fırtınalar kopartan "Braveheart" filmine atıfta bulunularak Kılıçdaroğlu'nun Önder Sav, Nur Serter ve Necla Arat gibi isimleri dinlememesi ve vicdanının sesine uyması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu öncesinde yaşanan köşke çıkıp çıkmama tartışmalarına Genç Siviller yeni bir boyut kazandırdı. Grubun internet sitesinde yayınlanan mektup ile Kılıçdaroğlu'na, "Vicdanının sesini dinle" çağrısı yapıldı.

Mektupta, Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'ne çıkışı sırasında yaşanan tartışmalar hatırlatılarak eşinin başörtülü olmasının sorun haline getirilmeye çalışıldığı hatırlatıldı. CHP'nin de bu tartışmaların odağında bulunduğu belirtildi. "Mitinglerin starları partinizden milletvekili oldu" ifadesinin de yer aldığı mektupta Kılıçdaroğlu'nun vicdanının sesini dinlemesi ve Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nun kırılan kalpleri onarma adına iyi bir fırsat olduğu belirtildi.

Mektubun en dikkat çeken bölümlerinden biri Kılıçdaroğlu'nun Necla Arat, Nur Serter ve Öner Sav'ı dikkate almaması yönündeki ifadeler oldu. "Onlara kulak asmayın. Onların vitrininde olduğu CHP %20 oy aldı. Daha fazlasını beklemeyin." İfadelerine yer verildi.

Mektupta, "En kritik zamanlarda demokrat olmayı değil Demirel'in telkinleriyle hareket etmeyi seçen Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar şimdi nerede? diye bir düşünün." ifadelerine yer verildi.

En dikkat çeken bölümlerden biri de ünlü Braveheart filmine atıf yapılan bölüm oldu.

"Kararınızı vermeden önce Braveheart filmini mutlaka izlemenizi öneriyoruz. Filmde, İskoçya prensi Robert the Bruce cüzzamlı, yaşlı babasını dinleyip defalarca kendisine güvenenlerin güvenini boşa çıkarıyor. Bu tavrı halkın iradesini temsil eden William Wallace'ın hayatına bile maloluyor. Bruce en sonunda babasını ve çürümüş görüşlerini kenara itip halkının başına geçiyor ve gerçek bir lider oluyor. Siz de Erkan Mumcu, Mehmet Ağar olmayın. 29 Ekim gecesi Robert the Bruce olun." deniliyor.

Mektup, "Türkiye'nin böyle bir CHP'ye ihtiyacı var." ifadesiyle bitiyor. (CİHAN)



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,977 µs