En Sıcak Konular

Bahçeli'yi kızdıracak sözler

27 Ekim 2010 17:58 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi kızdıracak sözler...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, HAKPAR'ın genel kuruluna katılan AK Partilileri 'alçalmakla' suçlamasına sert bir cevap verdi. Çelik, "Oraya katılan arkadaşlarımızı alçalmakla suçlayan Bahçeli ağzını çalkalasın." dedi.
Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki sözlerine cevap verdi. Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerini cumhuriyet düşmanlığına çanak tutmakla suçladığını belirterek şöyle konuştu:

"Biz, cumhuriyetin bir erdem olduğuna inan bir partiyiz. Programımızı okursanız orada bir ifade var; 'Cumhuriyet elde ettiğimiz en büyük kazanımlarımızdan biridir.'. Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırmak AK Parti'nin en büyük hedeflerinden biridir. Yer yüzünde 5 çeşit cumhuriyet var. Biz hangisi olacağız. AK Parti totaliter cumhuriyeti elinin tersiyle kenara iter. AK Parti kesinlikle sosyalist cumhuriyetten yana değil, teolojik cumhuriyeti kabul etmez. AK Parti bürokratik cumhuriyetten demokratik bir cumhuriyete geçmesini arzu eder ve çabası bu yöndedir. Demokrasi mücadelesi veren, cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak çabası içinde olan bütün insanlar AK Parti'nin tabii müttefikleridirler. Eğer Bahçeli'nin rahatsızlığı bu ise rahatsız olabilirler. Bir ülkede cumhuriyet olabilir ama demokrasi hiç olmayabilir. Ya da cumhuriyet olmayabilir ama demokrasinin ala biçimi olabilir. Biz demokratik cumhuriyetten yana tavır koymuşsak sözde değil özde yerine getirmemiz lazım. İsimle bu iş olmuyor.. İsim değiştirmekle gerçeği değiştiremezsiniz. Zenciye istediğiniz kadar Gülbeyaz deyin, o Gülbeyaz olmaz. Cumhuriyet hiçbir dönem AK Parti dönemindeki kadar güçlü olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı büyümüştür. Küresel bir güç olan ülkemizi kimse küçük tartışmalarla boğmaya kalkmasın."

HAKPAR'ın genel kuruluna AK Parti'den iki kişinin katılmasının eleştirilmesini ise Çelik, "Partimizi temsilen iki arkadaşımız buraya katıldılar. Bir partinin kurultayına katıldığınız zaman, orada yapılan konuşmalardan, olup bitenlerden siz sorumlu değilsiniz ve onları onayladığınız veya onaylamadığınız anlamına gelmez. Davet edilen her partinin kongresine gidiyoruz. Oraya katılan arkadaşlarımızı alçalmakla suçlayan Bahçeli ağzını çalkalasın. Arkadaşlarımıza bu ifadeyi yakıştırmaması gerekiyordu. Biz kendisine bu ifadeyi yakıştırmıyoruz. Böyle bir ifade kullanmaması gerekir." diye konuştu.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan için 'sicili ve niyeti emeli parlak değil bu Başbakan'ın' dediğini ifade eden Çelik, "Siyasilere ve siyasetçilere sicil notunu millet verir. Siyasilerin sicil amiri millettir. Bir siyasi parti barajın altında kalırsa sınıfta kalmış demektir. Bahçeli'nin partisi defalarca zayıf not olarak sınıfta kalan partidir. Millet tarafından sicil iyi olmayan liderdir. Milletin kanaat notu iyi olmayan bir siyasi parti lideridir. Zaman zaman da geçer not alan bir siyasi parti lideridir. Kendi sicili görmeden, millet tarafından doldurulan sicil notunu görmeden Türkiye'nin yarısını oyunu alan bir lideri ve siyasi partiyi, bu şekilde itham etmemesini dilerdim. Bize hakaret edenlere biz hakaretle yanıt vermeyeceğiz. Onları nezakete davet etmeye devam edeceğiz. Ama kusura bakmasınlar, bizim devlet adamlığı sorumluluğumuz da birileri tarafından bizim zaafımız olarak algılanırsa yanlış yapmış olurlar." dedi.

"Kılıçdaroğlu hakkında dava açacak mısınız?" sorusuna ise Çelik, "Hukukçu arkadaşlar inceliyor. Buradan bir hakaret anlamı çıkıyor kanaatine varılırsa elbette sayın başbakanımızın, partimizin hukukunu yargıda ararız." (CİHAN)

 



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,613 µs