flaş karar | " /> flaş karar | "/>

En Sıcak Konular

İstanbul Başsavcılığı'ndan flaş karar

27 Ekim 2010 18:10 tsi
İstanbul Başsavcılığı'ndan flaş karar İstanbul Başsavcılığı, darbe günlükleri konusunda yetkisizlik kararıyla dosyayı Ankara'ya gönderdi.

Eski Kuvvet Komutanları Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve Aytaç Yalman hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya çalışmak' suçlamasıyla İstanbul'da yürütülen soruşturma dosyası, Ergenekon bağlantısı bulunamadığı gerekçesiyle verilen yetkisizlik kararı ile Ankara özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ile eski Jandarma Komutanı Şener Eruygur hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2004 yılında darbe planladıkları iddiasıyla inceleme başlatmıştı. Soruşturmanın Özden Örnek'e ait darbe günlükleriyle ilgili bölümü, Ergenekon bağlantısının araştırılması için ayrılarak İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine gönderilmişti. "Ayışığı", "Sarıkız", "Yakamoz" ve "Eldiven" darbe planıyla ilgili olarak eski kuvvet komutanlarının, 5 Aralık 2009'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ve soruşturmayı başlatan Ergenekon savcıları tarafından ifadesi alınmıştı. "Darbe Günlükleri"ne ilişkin soruşturma yaklaşık bir senedir özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca yürütülüyordu.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından yürütülen soruşturma dosyası yaklaşık 4 ay önce Balyoz soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Ergül'e verilmişti. Ergül dosyayı inceledi ve 26 Ekim 2010'da verdiği kararda Fırtına, Yalman ve Örnek'in "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek ve 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet etmek"le suçlandıkları vurgulandı. Kararda suç tarihinin 2002 -2004 olarak belirtilerek, Ergenekon örgütü ile bağlantı kurulamadığı ifade edildi. Savcı Mehmet Ergül, suça isnat edilen konuların Ankara'da meydana gelmiş olması nedeniyle dosyayı Ankara özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.
 
cihan



Bu haber 989 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,587 µs