En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Size bir sürprizim var

27 Ekim 2010 17:50 tsi
Kılıçdaroğlu iktidara gelince neler yapacaklarını anlattı ve...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye'nin laikliğe takılıp kaldığını ve bu arada sosyal hukuk devletinin elden gittiğini söyledi. Sadaka dağıtan bir devletin asla sosyal devlet olamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Yoksulluğun süreğen kılındığı ve siyasi otorite tarafından sömürü haline getirildiği devlet sosyal devlet olamaz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde laikliğe takılıp kalmayacaklarını ve öncelikle yoksulun karnının doyup doymadığına bakacaklarını belirtti.

İstanbul Sanayi Odası binasına kurmaylarıyla birlikte küçük bir şehir turu atıp yürüyerek gelenCHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İSO Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı. İSO Meclisi'nde sanayicilere seslenen Kılıçdaroğlu, Cuma günü kutlanacak Cumhuriyet Bayramı'nı hatırlatarak konuşmasına başladı. Cumhuriyet'in kurulmasından sonra bir çok alanda yaşanan ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelere dikkat çeken Kılıçdaroğlu,AK Partiiktidarına eleştiriler yöneltti.

Nükleer Santral ihalesini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Size bir sürprizim var" diyerek sanayicilerin dikkatini çekti. Sanayicilere 'Nükleer santral ihalesini hiç incelediniz mi?" diyen Kılıçdaroğlu, santralin kurulması halinde enerji fiyatlarından şikayet eden sanayicinin enerjiyi daha pahalıya kullanacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, hükümetin iptal edilmemesi için anlaşmayı uluslararası anlaşma statüsünde gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Sanayiciden alınan TRT payına da değinen Kılıçdaroğlu, hükümetin söz vermesine karşın sanayiciden TRT payını kaldırmadığını söyledi. Hükümetin bütün seçim bildirilerinde TRT payının kaldırılacağı sözünü verdiğini ancak bunu yerine getirmediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Ben Plan Bütçe Komisyonu üyesiydim defalarca hatırlattım, 'söz verdiniz niye kaldırmıyorsunuz?' diye. TRT payını neden kaldırmadınız? TRT İngiltere'nin BBC'si gibi saygın bir kanal olsa itirazımız olmaz. Hadi bu faturayı ödüyoruz ama bu TRT farklı bir TRT. Yurtdaşın bağımsız, özgür haber alması söz konusu değil. Bunu sadece bu iktidar için söylemiyorum. Pek çok iktidar döneminde iktidarların borazanı olma görevini üstlenmiş. Benim vergimle bana karşı yayın yapamazsın." dedi.

Türkiye'nin asıl yapması gerekenin sosyal devletin yeniden kurulması olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Anayasa'da devletin tarifinin laik, sosyal ve hukuk devleti olarak yapıldığını hatırlattı. Türkiye'nin yıllar boyu laikliğe takılıp kaldığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Biz laikliğe takılır ve orada kalırız. Bu arada asıl elden giden sosyal hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti Sosyal hukuk develeti olduğunu kimse söyleyemez. Sadaka dağıtan bir devlet sosyal hukuk devleti olmaz. Yoksulluğun süregen kılındığı ve siyasi otoride tarafından sömürü haline getirildiği devlet sosyal devlet olamaz" diye konuştu.

Sosyal devletti kişinin ve yoksulluğun öneminin büyük olduğunu aktaran Kılıçradoğlu, bireyin devletten hak isteme yetkisi olduğunu aktardı. CHP olarak laikliğe takılıp kalmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Sadece laikliğe takılıp kalmayacağız. Önce insanın karnı doyacak. Karnı doyacak ki komşusunu, mahallesini, Türkiye'yi düşünsün. Önce insanımızın karnını doyuracağız. Nasıl olacak peki? Sanayiyle yani üreterek olacak." 

CİHAN

 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs