En Sıcak Konular

İstanbul-İzmir arası 3.5 saat olacak

27 Ekim 2010 14:11 tsi
Müjde! İstanbul-İzmir arası yolculuk artık daha da kısalıyo. Cumhuriyet tarihinin dev projesinin temelini yarın Başbakan Erdoğan atacak.

Cumhuriyet tarihimizde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük projelerden biri olarak kabul edilen ve İzmit Körfezi üzerine yaptırılacak Körfez Köprüsü'nü de kapsayan "Gebze-İzmir Otoyol Projesi'nin" temeli yarın Dilovası İlçesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak.

Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın da bu alanda en büyük projesi olarak nitelendirilen, sözleşmesi ise 27 Eylül 2010 tarihinde imzalanan Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu’nun temel atma töreni yarın saat 12.00’de Kocaeli’nin Dilovası İlçesi’nde atılacak.

Gebze’nin Dilovası İlçesi’nin Dil burnu ile Karamürsel İlçesi’nin Hersek Burnu arasında yapılacak Körfez Köprüsü’nün inşa edileceği alandaki temel atma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Carlo Marsili de katılacak.

Yaklaşık 10 bin kişiye doğrudan, 50 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlayacağı belirtilen ve kamulaştırma bedelleriyle birlikte yaklaşık 11 milyar lirayı bulacağı belirtilen bu proje tamamlandığında, İstanbul ile İzmir arasındaki karayolu yolculuğu yaklaşık 3.5 saate inmiş olacak.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’ın daha önce yaptığı açıklamalara göre, Körfez Köprüsü dahil sözleşme ile 7 yılda tamamlanması planlanan otoyol projesinin zamanından önce, 5 yılda tamamlanmasının da hesapları yapılıyor.

Projenin en önemli kesimi olan Dilovası ile Karamürsel arasında yapılacak Körfez Köprüsü’nün ise 3.5 yılda tamamlanabileceği, 2012 yılı başlarında köprünün temellerinin tamamlanıp deniz yüzeyine çıkmış olacağı belirtiliyor.



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs