En Sıcak Konular

CHP uyarı yazısını sitesinde yayınladı

27 Ekim 2010 13:25 tsi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın CHP'ye gönderdiği tüzükle ilgili uyarı yazısı partinin resmi internet sitesinde yayınlandı.

Başsavcılık, CHP'nin tüzüğünün 9, 29, 31, 33, 35, 38, 39, 42, 43, 48, 51, 55, 64, 74, 78 ve 79. maddeleri uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınarak işlemler yapılmasını istedi.

CHP'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "22–23 Mayıs tarihlerinde toplanan CHP Kurultayı'nda tüzükle ilgili alınan karar üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan inceleme ve değerlendirme konusunda yazılı, görüntülü ve elektronik medyada çok farklı ve yanlış yorumlar yapılmaktadır. Gerçeğin tam anlaşılması ve hukuki açıdan sağlıklı değerlendirilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 26.10.2010 tarihli ve aynı gün CHP Genel Merkezi'ne ulaştırılan yazısını ekte bilgilerinize sunuyoruz." denildi.


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya imzalı uyarı yazısında, 21 Aralık 2008 tarihli olağanüstü büyük kurultayda parti tüzüğünün 17 maddesinin değiştirildiği ve bunun Parti Meclisinin belirleyeceği tarihte yürürlüğe gireceği ifade edildi. 22-23 Mayıs tarihlerinde yapılan kurultayda yürürlüğe girmesine karar verildiğinin anlaşıldığının belirtildiği yazıda, parti tüzüğünde yapılan değişikliklerin yürürlüğe girdiği gözetilmeden verilen bir önerge ile 21 Aralık 2008 tarihli olağanüstü kurultayda yapılan tüzük değişikliklerinin yürürlüğe girmesine ilişkin 'yürürlük ve yürütme' başlıklı 87. maddesine eklenen ve '21 Aralık 2008 günü kurultayda yapılan düzenlemeler Parti Meclisinin belirleyeceği tarihte yürürlüğe girer' şeklindeki f fıkrasının yürürlükten kaldırılmasına karar verildiği hatırlatıldı.


33. Olağan Kurultay'da gündem konularında tüzük değişikliğinin bulunmadığı ve bu konuda bilgi verilmesinin istendiğinin anlatıldığı uyarı yazısında, yapılanların Siyasi Partiler Yasası'na aykırı olduğu vurgulandı. Yalçınkaya, sonuç bölümünde ise "CHP'nin 21 Aralık 2008 tarihli 14. olağanüstü büyük kurultayında değiştirilen ve Parti Meclisinin 01.04.2010 tarihli kararıyla kurultayda yürürlüğe girmesi kararlaştırılan ve 22 Mayıs 2010 tarihinde yürürlüğe girdiği anlaşılan CHP'nin tüzüğünün 9, 29, 31, 33, 35, 38, 39, 42, 43, 48, 51, 55, 64, 74, 78 ve 79. maddeleri uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınarak işlemler yapılması ve bu konulara ilişkin olarak 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası'nın 102 ve 104. maddeleri uyarınca yazımızın tebliğinden itibaren 15 gün içinde Başsavcılığımıza bilgi verilmesi rica olunur." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,506 µs