En Sıcak Konular

İTO'dan Yalçıntaş açıklaması

27 Ekim 2010 14:25 tsi
İTO Yönetim Kurulu, tutuklanan Yalçıntaş'la ilgili bir açıklamada bulundu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) yönetimi, tutuklanan başkanları Murat Yalçıntaş'a sahip çıktı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen yönetim adına açıklamayı başkan yardımcılarından Şekip Avdagiç yaptı. Avdagiç, "İTO camiası olarak başkanımızın ardındayız. Hiç kimse ve hiçbir kurumun Murat Yalçıntaş üzerinden hesaplaşma içine girmesine izin vermeyeceğiz. Murat Yalçıntaş'ın önünü kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir." ifadelerini kullandı.
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ile CNR Fuarcılık arasındaki fuar salonlarının tahliyesi davasında gündeme gelen rüşvet soruşturması çerçevesinde çıkarıldığı nöbeçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Operasyon ve tutuklama kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan İTO Başkan Vekili Şekib Avdagiç, şöyle konuştu:

"Murat Yalçıntaş ile dün akşam görüştüm. İTO camiası olarak başkanımızın ardındayız. Bizler onunla 6 yıldır yol arkadaşlığı yapıyoruz. Doğruluğun, dürüstlüğün ve hakkaniyetin uygulayıcısı olan Yalçıntaş, hiçbir yasa dışı işin, hukuk dışı faaliyetin ya da oluşumun içinde değildir, olmamıştır. Kendisinin masumiyetinden zerre kadar şüphemiz yok. Hukuka ve adalete saygılıyız ama şunu da İTO adına belirtmeliyim, bu karar ruhumuzu acıtmış içimizi yakmıştır. Bu karar kabul edilebilir değildir, hakikatlerden uzaktır. Yalçıntaş bu iddialar çıktığında hemen programını yarıda kesip geldi. Eğer programını kesmeseydi, Hırvatistan'da olacaktı. Karşı karşıya kaldığı talihsizlik, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi yönetim kurulunda olmasından yaşadı. İTO ile ilgisi yoktur. Avukatların verdiği bilgiye göre tutuklama şartları oluşmadan tutuklanmıştır. Hakkında kesin bir mahkeme kararı yoktur, dolayısıyla şu an suçsuzdur. Tutuklama, deliller ışığında tedbiren alınan bir karardır. Yalçıntaş, çok kısa sürede İTO'nun başında olmalıdır. İstanbul iş camiasının başında olmaya devam etmelidir. Karara en kısa zamanda itirazlar yaplıcacaktır, en kısa sürede düzeltilecektir. Hiç kimse ve hiçbir kurumun Murat Yalçıntaş üzerinden hesaplaşma içine girmesine izin vermeyeceğiz. Yalçıntaş'ın önünü kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir."

CİHAN

 



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,530 µs