En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na Yargıtay'ın uyarısı soruldu

27 Ekim 2010 11:23 tsi
Kılıçdaroğlu'na Yargıtay'ın uyarısı soruldu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyarısı soruldu...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılıp katılmama konusunun büyütülmemesini istedi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı'na karşı ön yargı beslemiyoruz. Boykot havamız yok" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tüzük değişikliğine ilişkin CHP'ye uyarı yazısı gönderdiği hatırlatılarak, bu konudaki tavırlarının ne olacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Hukuk devletiyiz, eğer bir yazı gelmişse gereğini yapacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, kurultaya gidilip gidilmeyeceği sorusuna da ''Eğer yazı böyle ise kurultaya gideriz. Yazı öyle değilse yazının gereği ne ise onu yaparız. Sonuçta hukuk kuralları içinde gereği ne ise yerine getirilecektir'' karşılığını verdi.

Bir gazetecinin, ''Daha önce kurultaya gidilebileceği'' yönünde açıklamaları olduğunu ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yazısında da 15 gün içinde tüzüğün yürürlüğe konulmasının istediğinin hatırlatması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Biz de tüzüğü uygulamaya koyarız, bu kadar basit'' dedi. Kılıçdaroğlu, herhangi bir karar verilmeden önce yazıyı görmesinin gerektiğini de vurguladı.

‘BOYKOT HAVAMIZ YOK’
Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılıp katılmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Resepsiyonu niye bu kadar büyütüyorsunuz arkadaşlar. CHP grubunu serbest bıraktık arzu eden arkadaşlar katılır arzu etmeyenler katılmaz. Sonuçta o kadar büyük bir iş değil ki bu. Bu ülkede yoksulluk var, açlık var. Bu ülkede bir sürü sorun var. Asıl sorunlar onlar ben resepsiyona gitsem ne olur gitmesem ne olur. Parti serbest, isteyen gider istemeyen gitmez. Sayın Cumhurbaşkanı'nın daveti vardır, o davete isteyen katılır, istemeyen katılmaz. Ne böyle bir ön yargımız var ne de Sayın Cumhurbaşkanı'na karşı bir ön yargı besliyoruz. Dolayısıyla bir resepsiyondur. Törene katılacağız ama durum olur, koşullar olur gider katılırız ya da katılmayız. Sınırlama söz konusu değil, arzu eden milletvekillerimiz giderler, katılırlar. Yani böyle bir boykot havamız da söz konusu değil aslında, böyle bir düşüncemiz de yok.''

Kılıçdaroğlu, başörtüsü düzenlemesinin seçim sonrasına kaldığının ifade edilmesi üzerine ise ''Onu siz önce Sayın Başbakan'a bir sorun bakalım. Benim sorduğum iki soru vardı, önce onlara bir yanıt versin Sayın Başbakan'' dedi.

ntv



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,478 µs