En Sıcak Konular

Başörtülü oldukları için otobüsten atıldılar

27 Ekim 2010 11:03 tsi
Ankara Üniversitesi'nde bir başörtüsü rezaleti daha yaşandı. Arazi çalışmasında başörtüsü nedeniyle otobüsten indirilen öğrenciler şikayetçi oldu.

Başörtülüye açık arazi de kamusal alan Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarisi Bölümünde okuyan bir grup kız öğrenci arazide eğitim uygulaması için Çubuk'a giderken başörtülerini çıkarmadıkları gerekçesiyle hocaları tarafından yolda indirildi. Öğrenciler açık araziyi de kamusal alan hocayı YÖK'e şikayet etti. Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarisi Bölümü'nde okuyan bir grup kız öğrencinin bölüm hocaları Dr. Figen Dilek tarafından Çubuk Karagöl'e arazide eğitim uygulaması için kurum servisiyle götürüldüğünü belirterek, hocanın 6 öğrencinin başının kapalı olduğunu görmesi üzerine, asistanına öğrencilerin servisten indirilmesi talimatı verdiğini kaydetti. Kır, hocanın 'Ya bu servisten ineceksiniz ya da başınızı açacaksınız' demesi üzerine başını açmayan kız öğrencileri yarı yolda indirdiğini aktardı.

5 ÖĞRENCİ HOCA'YI YÖK'E ŞİKAYET ETTİ

Hoca hakkında YÖK'e suç duyurusunda bulunduklarını bildiren Kır, 6 öğrenciden 5 tanesinin şikayet dilekçesi verdiğini söyledi. Kır, "Ne Anayasamızda, ne yasalarda, ne YÖK Kanunu'nda, ne YÖK Disiplin Yönetmeliği'nde, ne Atatürk ilkelerinde başörtüsünü ima yoluyla bile yasaklayan bir ifade vardır. Sendika olarak bunun takipçisi olacağız" dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen mağdur bir öğrenci konuyla ilgili şunları söyledi:

"Biz zaten okula girerken başımızı açıyoruz. Ama uygulama dersi arazide yapılacaktı. Artık başörtüsü konusuyla ilgili bir an önce çözüm istiyoruz. Kendi ülkemizde, ayrımcılık yaşıyoruz. Bugün bize arkadaşlarımız içinde yapılan bu muameleyi hak ettiğimizi düşünmüyoruz, dışlanmayı hak etmiyoruz."

star



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,495 µs