En Sıcak Konular

İthal boğalar firar etti

27 Ekim 2010 09:36 tsi
Biri güçlükle yakalandı, diğeri hala kayıp...

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nün Ürdün'ün Umman şehrinden ithal ettiği boğalardan ikisi Aksaray'da kamyonun kasasından atlayarak firar etti. Polis ve vatandaşların seferber olduğu yakalama çalışmalarında kaçan boğalardan biri uzun uğraşlar sonunda güçlükle yakalandı, diğeri karanlıkta kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Ürdün'ün Umman şehrinden ithal edilen ve her biri yaklaşık 400 kilo olan boğalar gemilerle Mersin Limanına getirildi. Buradan kamyonlara yüklenerek Ankara'ya götürülen boğalardan ikisi, Aksaray Ağaçlı kavşağında duran kamyonun kasasından atlayarak yol üzerinde kaçmaya başladı. Daha sonra ara sokaklara girip tarlalar içinde koşmaya başlayan boğalar polisi harekete geçirdi. Emniyet güçleri ve vatandaşlar gece karanlığında boğaları yakalamak için seferber oldu. Boğaları yakalama çalışmalarına, Aksaray Merkez Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Mustafa Çıtak ve bekçilerde katıldı. Uzun süre yaşanan kovalamacanın ardından boğaların izini kaybeden emniyet güçleri, aramalara sabah devam etmek için bölgeden ayrıldı. Ancak kısa bir süre bir vatandaşın boğayı Çiftlik Mahallesinde gördüğünü bildirmesi üzerine çalışmalar bu bölgede yeniden başladı. Uzun süre boğaları kovalayan ekipler, en sonunda boğalardan bir tanesini bir evin bahçesinde kıstırmayı başardı. Bahçede sıkışan boğayı bulunduğu yerden çıkartmak isteyen görevlilerin işi hiç de kolay olmadı. Gözleri çuvalla kapatılan ve sıkıca bağlanan 400 kiloluk boğa kendini kamyona bindirmeye çalışan vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Görevlilerin elinden iki kez kurtulmayı başaran boğa gözleri kapalı olduğu için daha fazla kaçamayınca en sonunda traktör vinciyle kamyona yüklendi. Diğer boğa ise yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayınca çalışmalara sabah devam edilmek üzere son verildi.
Boğanın oldukça zorlu olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Yakalamakta arabaya yüklemekte çok zor oldu. Traktör vinci olmasa yükleyemeyecektik" diye konuştu.

İZMİT'TE KAÇAN 7 ANGUS D-100 KARAYOLUNU BİRBİRİNE KATTI

Derince limanına Avustralya'dan getirilen 6 bin 500 angus cinsi sığırın kamyonlar ile taşınması sırasında kapağı kıran 7 hayvan kaçtı.

Derince'den Bursa'ya giden kamyondan Liman yolu ışıklarda kaçan 7 angus D 100 Karayolu İstanbul istikametine doğru kaçmaya başladı. Sığırlardan biri benzin istasyonunda bulunan Sabahattin Durad'a ait köfteciye camı kırarak girdi. Kaçan sığırlardan bir diğeri Derince Tüneli çıkışında tır çarptı. Çevreden yetişen vatandaşlar hayvanı ölmeden kesti. Anguslardan biri ise Derince Tünelini geçip 42 evler kavşağında bulunan ağaçlık alana girdi. İki angus 60 Evler Mahallesinde bulunan bir apartmanın bahçesindegirerken 2 sığırın yeri henüz tespit edilemedi. Angusların getiren gemide bulunan 2 Avustralyalı veteriner ellerinde bayıltıcı iğne ile 42 Evler ışıklar mevkiindeki sığara ateşledi. İğnenin etkisi ile kaçmaya başlayan angus D 100 Karayolunu takiben Sakarya yönüne doğru hareket etti. Polis ekipleri yolu keserken sığır yaklaşık 1 kilometre yolu arkasında polis eskortu ile aştı. Bölgeye çevik kuvvet ekipleri ile önleyici hizmet ekipleri sevk edildi. Çenesuyu mevkiinde yorulan hayvana Avustralyalı veteriner birdaha bayıltıcı iğne sıktı. Angusun çiftesinde son anda kurtulan ve adının Nick olduğu öğrenilen Avustralyalı veteriner tekrar D 100 Karayoluna çıkan hayvanı kuyruğundan tutarak yere serdi. Çevreden yardım isteyen veteriner Angus'u etkisiz hale getirdikten sonra zafer narası attı. Kaçak Anguslardan biri ise lokantanın mutfağına girdi. Yüzlerce kiloluk hayvan, korku ile girdiği mutfakta sıkıştı. Lokantanın camlarını kıran masalarını dağıtan angusa bayıltıcı iğne atıldı. Diğer iki angus ise bir apartmanınbahçesinde sıkıştı. Burada bayıltıcı iğne atılan hayvanların bayılması bekleniyor. Kayıp iki angustan ise halen haber yok.

Kaçak anguslar yüzünden D 100 Karayolu her iki istikamete zaman zaman kapandı. Bursa'ya götürmek için yüklediği 30 angustan 7 tanesi kaçak kamyon ise bir süre bekledikten sonra Bursa'ya hareket etti.

haberturk



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,499 µs