En Sıcak Konular

Mikrofona konuştu savcıda sustu

27 Ekim 2010 09:22 tsi
Mikrofona konuştu savcıda sustu
Ergenekon mahkemesine, "Ne olur ölmeden önce ifademi alın" diye çağrı yapıp, Eşref Bitlis suikastinden, "3 bin liraya PKK'lı öldüren" 10 bin kişilik JİTEM ordusuna kadar bir sürü bilinmeyenden bahsedeceğini açıklayan emekli Albay Arif Doğan'ın savcı

Ergenekon sanığı emekli Arif Doğan'ın Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davası kapsamında verdiği ifade, dava dosyasına girdi. Gazetelere verdiği röportajlar ve 'bana ait' dediği ses kayıtlarında, Eşref Bitlis'i JİTEM'in öldürdüğünü, Alevilere saldırmak için ekip kurduğunu söyleyen, 'Konuşursam yer yerinden oynar. Ergenekon davasına yön verecek bilgilere sahibim. Mahkeme biran önce ifademi alsın' diyen Arif Doğan'ın savcılıkta adeta sustuğu ortaya çıktı.

JİTEM İÇİN 3 SAFYA İFADE

Emekli Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 7 sanıklı dava kapsamında İstanbul'da talimatla ifade veren JİTEM'in kurucusu Arif Doğan'ın ifadesi Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Doğan 3 sayfalık ifadesinde Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde İstihbarat Şube Müdürü olarak çalıştığı dönemde, İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığın'ın onayıyla Türkiye genelinde görev yapmak üzere Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nı kurduğunu anlattı.

KARANLIK DÖNEMLE İLGİSİ YOKMUŞ

JİTEM'in kurucusu olduğunu ifadesinde tekrar eden Doğan, yapılanmanın Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Burhanettin Bigalı'nın döneminde oluşturulduğunu anlattı. JİTEM'in görev alanının Olağanüstü Hal Bölge Valiliği sınırları içerisinde kaldığını söyleyen Doğan, faili meçhul cinayetlerin yoğunlaştığı 1990 sonrasındaki olaylarla ilgisi olmadığını ileri sürdü. Doğan "1990 yılı sonrasında JİTEM adı altında yürütülen olaylar ve faaliyetler hakkında herhangi bir bilgim yoktur' dedi. Geçici hafıza kaybı bulunduğunu belirten Doğan, 1990 yılında söz konusu görevi Ergenekon sanığı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e devrettiğini, OHAL sınırları içerisinde kalan JİTEM ile ilgili yetkilerini ise kimseye devretmediğini ifade etti.

BEN YAPMADIM JANDARMA YAPTI

Savcı, Doğan'a "21 yıl önce Antalya'da askeri birliğinden alınan Mehmet Kılıç'ın 100 bin dolar karşılığında Irak devletine teslim edilmesi' olayını da sordu. Doğan, ise iddiaların doğru olmadığını, bu olayla ilişkisi bulunmadığını belirtti. Doğan, Mehmet Kılıç'ın Saddam'ın baskılarından kaçarak Türkiye'ye gelen bir aşiret reisi olduğunu, Kılıç'ı kaçıranların kendi personeli olmadığını Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığının görevlileri olduğunu belirtti. Doğan, Musa Anter cinayetiyle ilgili de bilgisi olmadığını söyledi.

YER YERİNDEN OYNAR DEMİŞTİ AMA

Arif Doğan, gazetelere verdiği röportajlarda, Ergenekon mahkemesine, "Ne olur ölmeden önce ifademi alın" diye çağrı yapmıştı. Uçak kazasında hayatını kaybeden dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'i JİTEM elamanı Cem Ersever'in öldürdüğünü, "3 bin liraya PKK'lı öldüren" 10 bin kişilik ordu kurduğunu ve Alevilere saldıran ekiplerinden bahseden Doğan, faili meçhul cinayetlerle ilgisi olmadığını ileri sürdü. 'Konuşursam yer yerinden oynar' diyen Doğan, adı birçok faili meçhul cinayete karışan JİTEM elamanı 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'la ilgili de masum bir portre çizdi. Doğan, "Mükemmel bir istihbaratçı. Maaşlı ajandı" dediği Yeşil'i en son 1994'te görev yaptığı Niğde'de gördüğünü söyledi.


Destek vermesem Ersever adam mı öldürebilir

Emekli Albay Doğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında çarpıcı iddialar yer almıştı. Ses kayıtlarının birinde Doğan, "10 bin silahlı adamım var. Resmi görevde bile 10 bin kişi taşıyamaz. Eşref Paşa'nın ölümü, Cem Ersever yaptı diyorlar. Eşref'i öyle böyle yapmış! Hayır. Cem Ersever'in arkasına ben destek vermesem, kıçına.., adam mı öldürebilir?" demişti. Ses kaydından JİTEM'i kendisinin kurduğunu ifade eden Doğan, Alevilere saldırmak için saçlı sakallı adamları olduğunu kaydediyor. Doğan, bir başka ses kaydında Hizbullah'ı devletin kurduğunu söylemişti.

yenişafak



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,461 µs