En Sıcak Konular

CHP AYM'ye gitmeyle karşı karşıya

27 Ekim 2010 08:31 tsi
CHP AYM'ye gitmeyle karşı karşıya

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 2008'de yapılan tüzük değişikliğini uygulamasını aksi taktirde partiye ihtar verilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne dava açılacağını bildirdi.

Partinin yapısını tamamen değiştiren ve genel sekreterin gücünü azaltan parti tüzüğünün uygulamasının ertelenmesi nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'yi uyardı. Başsavcılık, CHP'nin 2008'de yapılan tüzük değişikliğini uygulamasını aksi taktirde partiye ihtar verilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne dava açılacağını bildirdi. CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, 2008 yılında hazırlanan tüzüğü kurultayda onaylatmıştı. Karar gereği tüzük 2010 yılında yürürlüğü girecekti.  

İNCELEMEYE ALINMIŞTI

Genel Sekreter Önder Sav ise, Baykal CHP'nin başından gittikten sonra partiye hakimiyetini sonlandıracak yeni tüzüğün uygulamasını 22-23 Mayıs tarihindeki son kurultayda korsan bir önergeyle erteletmişti. Bunun üzerine CHP'ye 3 yazı yazan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, tüzük ertelemesinin gerçekleştiği kurultayın delege listesini, zabıtlarını ve görüntülerini istemişti.

SAV GÜÇLERİNİ KAYBEDECEK

İşte bu sürecin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan CHP'ye uyarı yazısı gönderildi. Başsavcılık'tan CHP'ye gönderilen yazıda 2008 yılında yapılan tüzük değişikliğinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği son kurultayda ertelenme yönteminin yanlış olduğunu belirtildi. Başsavcılık yazısında "Tüzükte yapılan değişiklikler yürürlüktedir. Tüzük değişikliği uygulanmalı. Aksi taktirde partiye ihtar verilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne dava açılacak " denildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Masası'nın CHP'ye gönderdiği yazı ile partide 'Sav devri' sona ermiş olacak. Karar uygulanırsa CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yetkileri büyük ölçüde tırpanlanmış olarak partideki 13 genel başkan yardımcısından birisi haline gelecek. Genel Sekreterlik makamının yetkisi ise sağ partilerde olduğu gibi kuruluşlarla yazışmalar yapmaktan ibaret olacak.

TEKİN: HAYIRLI OLACAK

CHP'nin olaylı kurultayında Sav ile tartışma yaşayan ve bu nedenle bir süre yönetime alınmayan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kararın hayırlı olacağını söyledi. Tekin, Başsavcılık'ın istediği tüzüğün uygulanmaya geçirilmesiyle yönetimde bir gençleşme yaşanacağını söyledi.

yenişafak



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,705 µs