En Sıcak Konular

Savcı Gök'e hapis cezası

26 Ekim 2010 16:21 tsi
Savcı Murat Gök hakkında, eski öğretim görevlisi Ü.E.İ. tarafından cinsel taciz iddiasıyla açılan dava sonuçlandı.

İzmir'de özel yetkili cumhuriyet savcısı olarak görev yaparken Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Murat Gök hakkında, eski öğretim görevlisi Ü.E.İ. tarafından cinsel taciz iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. Savcı Gök, 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, yaptığı operasyonlar sebebiyle kamuoyunda "süper savcı" olarak bilinen Gök hakkındaki kararın açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Murat Gök'ün avukatı Ceyda Arslan ve davacı Ü.E.İ. ile avukatları Ayla Konaçoğlu ve Aynur Erişkin katıldı. Duruşma savcısı, daha önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrar ettiğini belirtti. Ü.E.İ.'nin avukatları ise sanık Gök'ün, müvekkillerine karşı hem cinsel taciz hem de hakaret suçu işlediği sübuta erdiğinden cezalandırılmasını talep etti. Duruşmaya katılan Ü.E.İ. de şikayetçi olduğunu tekrarladı. Av. Arslan ise müvekkili Gök'ün, atılı bütün suçlardan beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından kararı açıklayarak sanık Murat Gök'ü, Ü.E.İ.'ye cinsel tacizde bulunmak suçundan 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığın konumu ve daha önce suç işlememesi gözönüne alınarak, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme, aynı davayla birlikte görülen, Gök'ün Ü.E.İ, avukatlar Tarcan ve Ayla Ülük'e basın yoluyla hakaret etme suçlamasından ise beraatine karar verdi.

Müşteki Ü.E.İ., avukatları aracılığıyla Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, Murat Gök'ün özel yetkili cumhuriyet savcısıyken babasını bir soruşturma sebebiyle tutuklattığını, babasının davasını takip ederken kendisini kısa mesajlarla taciz ettiğini öne sürmüştü. Mahkemeye, Savcı Gök tarafından gönderilen cep telefonu mesajlarını delil olarak sunmuştu. Mesajlarda, "Çeşme'ye gelir misin benimle? Birkaç gün, güzel bir otel ve termal", "Günaydın güzel kız", "Uygun olduğunuz bir günde kahve içer misiniz benimle", '"Günaydın güzel kız. Pamuk Prenses kadar masumdur uykun merak..." gibi ifadeler olduğu iddia edilmişti.

CİHAN



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,844 µs