En Sıcak Konular

Başsavcı Yalçınkaya'ya tepki büyüyor

26 Ekim 2010 16:13 tsi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın yaptığı tehditvari açıklamaya tepkiler dinmek bilmiyor.

Başsavcı Yalçınkaya,başörtüsüsorununu çözmek amacıyla başlatılan görüşme tarfiği sonrası bir açıklama yapmış ve Meclis'te grubu bulunan partileri kapatma davası açmakla tehdit etmişti. Yalçınkaya'nın tehdit dolu açıklaması Türkiye'yi ayağa kaldırmış,CHPdışında bütün partiler açıklamaya sert tepki göstermişti. Yalçınkaya'nın açıklaması Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin haftalık toplantısına yine damga vurdu.

BAŞSAVCININ AÇIKLAMASI KABUL EDİLEMEZ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Yalçınkaya'ya tepkisini "Başörtüsü sorununun çözümüne yönelik girişimlerin laikliğe aykırı olduğunu iddia etmek, ölçüsü kaçmış ve insafla bağdaşmayan bir yaklaşım olacaktır. Bu itibarla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir." sözleriyle dile getirdi.

BU ÜLKENİN TEK SAHİBİ SAVCI DEĞİL

Başbakan Erdoğan da partisinin haftalık grup toplantısında Yalçınkaya'nın açıklamasına tepki gösterdi. Cumhuriyetin belli bir zümrenin, kitlenin, grubun rejimi olmadığını, milletin rejimi olduğunu, sahibinin de aziz millet olduğunu söyleyen Erdoğan, Yalçınkaya'ya tepkisini şu sözlerle ifade etti: " Allah aşkına; siz bu yetkiyi kimden alıyorsunuz? Hangi Anayasal ve yasal yetkiyle TBMM'ye hiza vermeye kalkışıyorsunuz? Hangi vasfınızla, kerametinizle siz bu milletten daha iyi biliyorsunuz? Kendi iradenizi milli iradenin üstünde ne zamandan beri görmeye başladınız? Milleti küçümseme, milletin vekillerini yok sayma cüretini nereden alıyorsunuz? Siz milletin velisi ya da vasisi misiniz? Millet, Meclis, yürütme yanılıyor da en doğruyu siz mi biliyorsunuz? Yoksa siz millete patronluk mu yapmak istiyorsunuz? Bu ülkenin savcısı askeri hakimi ne kadar cumhuriyetin sahibiyse, bu ülkenin esnafı sanatkarı sokaktaki vatandaşı da en az onlar kadar bu ülkenin sahibidir ve sevdalısıdır." dedi.

HUKUKÇULAR DA AYAĞA KALKTI

Başsavcı Yalçınkaya'ya tepkiler sadece siyasilerle de sınırlı değil. Tehdit gibi açıklamaya Türkiye'nin dört bir tarafından tepki gelmeye devam ediyor.İstanbulAdliyesi önünde toplanan Hukuk Dernekleri Platformu üyesi avukatlar adına yapılan açıklamada, Yalçınkaya'nın 'halkın temsilcileri olan siyasi partiler ve demokratik rejimi alenen tehdit ettiği' belirtildi.

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliye Sarayı önünde toplanan Hukukçular Derneği Platformu'una üye yaklaşık 50 avukat, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı protesto etti. "Bari Meclisi de kapat, Hukuk özgürlüktür, Başörtüsü faşizmine son" şeklinde yazılı dövizler taşıyan avukatlara bazı başörtülü kadınlar da destek verdi. Hukuk Dernekleri Platformu sözcüsü Avukat Şule Recepoğlu, yaptığı açıklamada; "Halkın önemli bir kısmının sorun olarak nitelendirdiği başörtüsü sorununun çözümü için siyasi parti temsilcilerinin mecliste ön görüşmelere başladığı saatlerde Yargıtay Başsavcısı Abudurrahman Yalçınkaya beş sayfalık bir açıklama yaparak alenen halkın temsilcileri olan siyasi partileri ve demokratik rejimi tehdit etmiştir." dedi.

KİMSE KENDİNİ MECLİS'İN YERİNE KOYAMAZ

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın partileri kapatmayla tehdit eden bildirisiyle ilgili olarak, "Yargıtay Başsavcılığı, kanun koyucu değil, uygulayıcıdır. Kimse kendini Meclis'in yerine koyamaz, emir verip tehdit edemez." dedi.

CİHAN



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,444 µs