En Sıcak Konular

CHP'li müftünün türban yorumu

26 Ekim 2010 15:42 tsi
Türbanla ilgili yasal düzenleme umudu bir kez daha rafa kalktı, ama tartışmaları bitmedi. CHP'li müftü bu süreçteki sessizliğini ilk kez bozdu.

CHP Parti Meclisi Üyesi emekli Müftü İhsan Özkes türban tartışmalarıyla ilgili sessizliğini bozdu. Türbanın AKP’nin siyasetteki kaymağı olduğunu ileri süren Özkes, “AKP minderden kaçıyor. Kaçak güreşiyor. Asla samimi değil” dedi.

Türkan Saylan’ın cenaze töreninde yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerine çeken Özkes Parti Meclisi Üyesi olduktan sonra CHP içinde kendi alanında çalışmalar yapmaya başladı. Türbanla ilgili rapor hazırlayan Sencer Ayata’ya da görüşleriyle destek veren Özkes son haftalarda gündemin üst sıralarında yer alan bu tartışmayla ilgili ilk kez konuştu.

Partinin genel politikalarını izleyen ve bu konuda genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun koyduğu iradeyi çok önemli bulan Özkes yaşanan süreçle ilgili İnternethaber’e şunları söyledi:

“AKP türban sorunu noktasında samimi değil, çözülmesini de istemiyor. Çünkü türban AKP’nin siyasetteki kaymağı. AKP türbandan besleniyor. AKP minderden kaçıyor. Kaçak güreşiyor. Asla samimi değil. Bu sorunun çözülmesini değil zinde kalmasını istiyor. Gelecek seçim sürecinde de bunu kullanacak.”

Özkes türban sorununun çözümünde partisinin koyduğu şartlara sonuna kadar destek veriyor. AKP samimi ise türban sorununa özgürlükler bağlamında bakması gerektiğini savunan Özkes şöyle devam etti:

“Eğer samimi ise, dokunulmazlık, YÖK ve barajın da içinde yer aldığı bir özgürlükler paketi içinde türbanı alır çözeriz. Ama AKP buna yaklaşmıyor, yaklaşmaz. Çünkü çözülmesini istemiyor. Çözümsüzlüğe götüren bu anlamda CHP değil AKP’dir. AKP halkı aldatmasın, samimi olsun.” dedi.

 

internet haber



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs