En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a ağır sözler

26 Ekim 2010 14:53 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a ağır sözler 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidara yüklendi; Erdoğan'a "ben senin maskeni indireceğim" dedi.

 
Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına partililerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, ardından iktidara yüklendi. Daha önce CHP'li milletvekillerinin gündeme getirdiği faili meçhullere değinen Kılıçdaroğlu, "Bireyin kör kurşuna yenik düşüp faili meçhule kurban gitmesini kabul etmeyiz. Bu iktidarın faili meçhullerin hesabını sormak gibi bir kaygısı olmadığı görülüyor.Faili meçhulleraraştırılsın dedik amaAKPmilletvekillerinin oylarıyla bu talebimiz reddedildi. Diyorlar ki "Faili meçhulleri araştırmak parlamentonun görevi mi? Böyle bir parlamentoyu biz kabul etmiyoruz." dedi.

Başbakan'ın Diyarbakır'da "Bir gece yarısı ensesine kurşun sıkılarak katledilenleri, faili meçhullerin acısını çok iyi bilirim." sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sevsinler seni. O acıyı hepimiz yüreklerimizde hissetmeliyiz. Ama bu acıyı samimi olarak hissedenler TBMM'de el kaldırır ve araştırılmasını isterler. Sayın Başbakan samimi konuşmuyor. Başbakan'a metin hazırlanıyor 'camdan oku' deniyor. Sayın Başbakan aslında 'Faili meçhullerin acısını sömürmeyi biz çok iyi biliriz' demek istiyor. Bunların gerçek yüzlerini halka göstermek hepimizin görevidir. Buradan liberal aydınlara sesleniyorum. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyup düşünün yıllar yılı faili meçhulleri siz yazdınız. AKP faili meçhullerin araştırılmasını istemezken ne düşündünüz? Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum." yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı eleştirirken sözü yine Ofer konusuna getirdi.CHPGenel Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakan sana omurgalı diyebilir miyiz? Diyor ki ben Ofer'le Davos'ta görüştüm. Oysa hepimiz biliyoruz ki Bilkent Otel'de Ofer'i mutfak kapısından alıp gizlice konuştun. Sayın Başbakan, senin kimin samimi, kimin omurgasız olduğunu sorgulama hakkın yok. Peygamberin çirkin karikatürlerini çizerler çıkar efelenirsin sonra gider kuzu kuzu oyunu verirsin. Peygamber sevgisi sende bir günlük mü? Kimse benim maskemi indirmesin diyorsun. Ama ben senin maskeni indireceğim." 

CİHAN

 



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,539 µs