En Sıcak Konular

E-Rapor uygulaması, 30 Ekim'de başlıyor

26 Ekim 2010 12:07 tsi
İlaç raporlarının elektronik ortamda gönderilmesi uygulaması 30 Ekim'de başlıyor.

Sistem 1 Ekim'de uygulamaya girmiş ancak yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle ertelenmişti. TEB Genel Sekreteri Özgür Özel, uygulamanın hastanın eczane ile doktor arasındaki gelgitlerine son vereceğini söyledi. Özel, "Sistemi özünde destekliyoruz ancak aynı anda tüm Türkiye'de değil, bir ilde pilot olarak denendikten sonra başlatılmalı." dedi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan imzasıyla yayınlanan genelgede, E-Rapor uygulamasının 30 Ekim'den itibaren başlayacağı hatırlatıldı. Genelgede, vatandaşların mağduriyetine sebep verilmemesi için illerdeki resmi ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının bilgilendirilmesi istendi. Ayrıca MEDULA sistemi üzerinden gerekli testlerin yapılması ve uygulamada yaşanan sorun -görüş ve önerilerin medulayeniversiyon@sgk.gov.tr adresine bildirilmesi istendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Ecz. Özgür Özel, e-rapor uygulamasını temelde desteklediklerini söyledi. Uygulamanın eczanelerdeki kırtasiyeciliği ve fazladan bürokrasiyi ortadan kaldıracağını kaydeden Özel, "Ayrıca, raporun üzerindeki fiziki eksikliklerden dolayı, örneğin etken maddenin miligramının yanlış yazılması gibi meselelerle, hastayı eczane ile doktor arasında gelgit yaptıran sıkıntıyı ortadan kaldıracak. Rapor daha çıkarılırken, raporun kuralları belli olacak. Hekim, bilgisayar başında adım adım bu raporu çıkartacak. Uygulamaya soktuğu anda da herhangi bir evrak üretimine ihtiyaç olmaksızın, MEDULA sistemi üzerinden eczacılar bu raporları görebilecek." diye konuştu.

Uygulamanın daha önce 1 Ekim'de başladığını ancak ertelenmek zorunda kaldığını hatırlatan Özel, "Biz bu uygulamayı özünde destekliyoruz. Ancak yaşanabilecek aksaklıklara karşı daha önce bir ilde pilot olarak denendikten sora tüm Türkiye'de uygulanması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.


SGK, 1 EKİM'DE BAŞLAYAN UYGULAMAYI TEKNİK NEDENLERLE ERTELENMİŞTİ

SGK, E-Rapor uygulamasını 1 Ekim tarihinde hayata geçirmiş, anacak yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle 30 Ekim'e ertelemişti. SGK'dan yapılan açıklamada; 1 Ekim tarihinden itibaren ilaç raporlarının MEDULA sistemini kullanan 2. ve 3. basamak sağlık hizmeti sunucuları tarafından elektronik ortamda gönderilmesinin zorunlu hale getirildiği hatırlatılarak, "Ancak teknik nedenlerden dolayı ilaç raporlarının MEDULA sistemi üzerinden gönderilmesi zorunluluğu 30.10.2010 tarihine kadar ertelenmiştir." denilmişti.
 
cihan



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,878 µs