En Sıcak Konular

Bahçeli'den başörtüsüne destek!

26 Ekim 2010 10:58 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında milletvekillerine sesleniyor

ALMAN CUMHURBAŞKANINA TEPKİ!

Meclis'te konuşan her devlet başkanı sözü mutlaka milli konulara getirip, bize akıl vermektedir.Bu yolu AKP'nin teslimişetçi duruşu açmıştır.

 

AKP'YE BAŞÖRTÜSÜNDE DESTEK!

CHP ve AKP başörtüsünde tükenmiş iki siyaset anlayışı olarak karşımızda durmaktadır. Biz iktidar partisi AKP ile 2008 yılında yaptığımız mutabakatın tüm unsurlarına bağlıyız. Başörtüsünün bu kapsamda çözülebileceğine inanıyoruz. AKP'nin daha önceden belirlediğimiz esaslar çerçevesinde TBMM'de başlatacağı girişimi her şart altında desteklemeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. MHP olarak hiçbir çıkar gözetmeden başörtülü kızlarımızın hakkının engellemesine dur demenin zamanı geldiğine inanıyoruz ve AKP'yi göreve davet ediyoruz. Bunun siyasi hesabını yapmayacağız. CHP sürece katılmasa bile AKP'nin Meclis'te yapacağı düzenlemeye destek veririz.


BAŞSAVCININ TEHDİDİNE BOYUN EĞMEYİZ!

Bunun üzerinden milletvekillerini kim tehdit ediyorsa bilinmelidir ki, çözümsüzlüğün devamını onlar istiyorlardır. Bizim buna göz yummamız mümkün değildir. Buradan hareketle başörtüsü sorunun çözümüne yönelik girişimlerin laikliğe aykırı olduğunu iddia etmek insafla bağdaşmayan bir yaklaşımdır. Bu itibarla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının yaptığı açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu itibarla TBMM üzerinden yargı kayyumluğu anlamına gelebilecek bu tür müdahaleleri kabul etmeyeceğimiz açıktır.
PROVOKASYONLARA DİKKAT!

Bazı illerimizde ilkokul çocuklarının başörtüyle okula girmesi endişeleri yükseltecek ve kaygıları tetikleyecektir. Bu gibi niyet sahiplerine dikkatli olmak gereklidir. Bu tip provokasyonu önlemek ve tedbirleri alması hükümetin görevidir. AKP hükümetinin çözüme yaklaştıkça kontrolünü yitirmesine neden olmuştur. Artık başörtüsü sorunun beklemeye tahammülü kalmamıştır. Kızlarımızın üniversite eğitiminden mağdur edilmeleri ilkel bir davranıştır.
Başörtüsü sorunu fırsatı ganimet olarak gören ana muhalefet partisinin düştüğü çukuru göstermek bakımından anlamlıdır. Bir taraftan başörtülü kızlarımız üniversiteye giremiyor öte yanda AKP ve CHP çözüm konusunda her türlü engeli çıkarıyorlar. Başörtüsü sorununun merkezi üniversitelerdir. İşin içine kafa karışıklığı yaratacak başka hususları sokmak, başörtüsü sorunu üzerinden korkuları depreştirmek en başta çözümsüzlüğe lojistik destek sağlayacaktır. CHP ve AKP'nin düşüncesi bu mudur?
CHP BAŞÖRTÜSÜNDE SAMİMİYETSİZ!

AKP'nin yerinde yer almak için heveslenen CHP'nin de başörtüsü yasağının kalkmasında samimiyet sahibi olmadığı belli olmuştur. Her meselede önce ben yaparım diyerek öne çıkan ana muhalefetin hiçbir değerli fikir beyan ettiğine şahit olunmamıştır. CHP, AKP ile birlikte milletimizi hayal kırıklığına uğratmakta ve anlayışındaki bulanıkları başörtüsü konusunda fazlasıyla ortaya çıkarmıştır. Çarşaf giymiş hanımlara rozet takarak samimiyet ve dürüstlük ispat edilemeyecektir.

HERŞEYİ GÖZE ALDIK

İhanetle kolkola girerek cumhuriyetin korunmayacağının farkındayız. Federasyon özlemleri çekenleri, ikinci cumhuriyet rüyası görenleri Sevr paçavrasının yapraklarında kalanları çok iyi takip ettiğimizi bizim de cumhuriyet için herşeyi göze aldığımızı bildirmek istiyorum. Bu vesile milletimizin cumhuriyet bayramını kutluyorum.
BAŞBAKAN AÇIKLASIN

Sayın Başbakan yüreğin yetiyorsa PKK ile yapılan görüşmeleri milletimize anlatırsın. Bunlar cumhuriyet idealini kalbinde ve gönlünde taşıyanlara iftira atmaktan yorulmamışlardır. Bu olumsuzlukların mücadele azmimize zarar vermesini ve inandığımız yoldan geri çevrilmesini kimse beklemesin aklından dahi geçilmemiştir. Bizim için cumhuriyetle ilgili son ve kesin karar verilmiştir.

PKK KANLA PAZARLIK YAPTI!

Tarih elbet hükmünü yakın gelecekte verecektir. Cumhuriyetin tahrip olması için zaman ve fırsat kollayanlar AKP'nin inşa ettiği duble pusulu yollardan gitmişlerdir. Görüldüğü kadarıyla PKK'nın aldığı eylemsizlik kararı AKP hükümetiyle karşılıklı mutabakat çerçevesinde olgunlaşmıştır. Tarafların birbirine tarif ettiği hususlar ortaya çıkmış ve 6 konu hakkında anlaşmaya varıldığı belirlenmiştir. PKK kan üzerinden hesap yapmış AKP de buna boyun eğmiştir. Başbakan Erdoğan bize şerefi ve haysiyeti hatırlatacak birisi değildir, kötü sözleri kabullenmek durumundadır.

BU MİLLETİN TEK MARŞI VAR!

Milletimizin acısını paylaşmayan, sevincine ortak olmayanlar Cumhuriyeti yıkmak için tertip içine girebilmektedir.Böylesine alçaklığı demokrasi kisvesi altında saklamaktan hicap duymamaktadır. AKP hükümeti bunlara sessiz kalmaktadır. Ankara'da bölücü menşeili bir siyasi partinin kongresinde Türkçe olmayan marş okunmuş ve kongreye gelen AKP temsilcileri bu marşı ayakta dinleyecek kadar aşağılıklaşmıştır. Türk milletinin birn tane marşıdır o da şehitlerimizden ilham alınan yazılan istiklal marşıdır.

AKP BUNLARA ÇANAK TUTTU!

İktidar partisi AKP bunlara çanak tutmaktadır ve açıktan açığa destek vermektedir. Cumhuriyetimizi tartışanların, başına numara vermeye çalışanların, ayrılmaya davetiye çıkaranların önceki nesilleri de bugünkünden farksızdır ve milli mücadele yıllarında melanet taraftarlarının zehirli eylemlerine tanık olunmuştur. Samsun'da doğan bağımsızlık sevdasını yüreğini taşıyanlar arasında bunları gören yoktur.


FİTNE MERKEZLERİ HİÇ DURMADI

Cumhuriyeti içine sindiremeyenlerin nesiller boyunca aktardıkları öfke ve garaz sürekli mutasyona uğrayarak kılıktan kılığa girmeleri dikkat çekmiştir. Üzeri örtülmüş tahammülsüzlükler, geçmişin yüceltilmesi altında gizlenen derin nefretler ve kötü emeller Cumhuriyetin karşısındaki odaklar olarak varlığını her geçen gün kendisini hissettirmiştir. Fitne merkezler hiç durmadan çalışmıştır.
Önümüzdeki cuma günü Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacaklarını söyleyen Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: Dünyanın siyasi dengelerinin yeniden tesis edildiği bir dönemde gücünü ve ilhamını Türk milletinden alan Atatürk ve dava arkadaşları 29 Ekim 1923'de iftihar edeceğimiz bir girişimde bulunmuşlardır. Cumhuriyet'in ilanına gelesiye kadar bağımsızlık mücadelesi uğruna dökülen şehit kanları, katlanılan çileler, akan göz yaşları her vatan sevdasının bildiği tarihi hakikatlerdir...
Bahçeli konuşmasına geçen hafta hayata vefat eden Durmuş Hocaoğlu'nun vefatıyla ilgili konuşarak,"Yaptığı çalışmalarla ve felsefeli gayretiyle sayın Hocaoğlu'nun her zaman kalbimizdeki yeri ayrı olacaktır" diye konuştu. Bahçeli ayrıca Yenice Belediye Başkanı Nail Sancak'ın ölümüyle ilgili olarak "Tek tesellimiz bu saldırıyı gerçekleştiren saldırganların yakalanların adalete teslim olmalarıdır" diyerek başsağlığı dileklerini iletti...



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,275 µs