En Sıcak Konular

Gül: Farklılığımız, zenginliğimizdir, bu zenginliği yaşatmalıyız

25 Ekim 2010 20:47 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Farklılığımız, zenginliğimizdir. Biz bu zenginliği yaşatmalıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mardin Artuklu Üniversitesi 2010-1011 yılı akademik yıl açılışına ve Dr. Zeynel Abidin Erdem İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi ve rektörlük binasının temel atma törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, farklılığın zenginlik olduğunu ifade ederek, "Sultan Ahmet Camisi de burada gördüğümüz bir medrese de buradaki bir Süryani kilisesi de bunların hepsi de bir Mimar Sinan Köprüsü de kültürel mirasımızın bir parçası olduğu gibi, sanatta, edebiyatta başka alanlarda da aynı şekilde Dede Korkut'tan, Mesnevi'den, Memu-Zin'den, Ahmet Hane'nin, bunların hepsi Türkiye'nin mirasıdır, bir parçamızdır. Bütün bunların hepsinin en iyi şekilde anlatılması, yaşatılması, öğretilmesi hepimizin görevidir. İşte bu üniversite bunu yapabilecek kapasitedir. Bugün Mardin'de üç kadın benimle konuştu. Üçü de ayrı dilde konuştu. Bu bizim ülkemizin ve sizin şehrinizin farklılığıdır, zenginliğidir. Biz de bu zenginliği yaşatmalıyız." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI HİMAYESİNE ALDI

Gül, Mardin'in tarihi birikimine dikkat çekerek, ilin UNESCO için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Bunu bugün öğrendiğine işaret eden Gül, bundan sonra kendisinin de bu süreci himayesine alarak takip edeceğini ve bu süreci hızlandıracağını kaydetti.

İMKB tarafından yaptırılan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü ve Erdem Holding tarafından inşasına başlanan İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nin temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, her şeyin devlet tarafından yapılamayacağını, devletin üstüne düşeni tabii ki yapacağını, fakat bütçenin belli olduğunu hatırlatarak, "Burada yapılan, hayırseverlerin yaptıkları üniversite işine ilin sahip çıkması gerekir." dedi.

Genpa Yönetim Kurulu Başkanı ve Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem ise "Mardin son 50 yıldır devletimizin ve Mardin'e gönül verenler ile yeni bir yüze kavuştu. Genpa ve Erdem Holding olarak Mardin'e pek çok yatırım yaptık. Bu fakülte ise adımızı taşıyan ile yatırımımız olacak. Bu okulda çocuklarımız olmasa da torunlarımızın okuma imkanı bulacağına inanıyorum. Daha fazlasını gerçekleştirmek için ilk planda 10 milyon dolarlık bir yatırım ile bu fakülteyi kuruyoruz." diye konuştu.

Erdem, bu hayalin, babasına ait olduğunu ve onun için çalıştıklarını belirterek, "İki yıl sonunda tamamlanacak olan fakülte, hükümet tarafından tahsis edilen 4 bin dönümlük arazi üstüne kurulacak. Dr. Zeynel Abidin Erdem, İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi adını alacak üniversitede kültür beşiğinin yeniden canlanması amaçlanıyor ve burada 800 öğrencimiz eğitim alacak. Çeşitli nedenlerle Anadolu'nun diğer kentlerinde okuyamayan Mardinli öğrencilerimiz artık Mardin'de eğitim alacak." şeklinde konuştu.

"ÖZAL'DAN SONRA İLK DEFA BİR CUMHURBAŞKANI BİZE KEFİL OLDU"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türk iş adamlarına önem vermesi ve dünyanın her yerinde 'Ben iş adamlarına kefilim' demesinin, kendileri için gurur verici olduğuna da değinen Erdem, şöyle dedi: "Herkesi aynı seviyede görüyorsunuz ve bu bizi mutlu ediyor. Sizin bir tek sözünüz bizim Çin'de iş yapmamıza vesile oldu. Halkımızın hizmetine devam etmemiz için sizden hep destek bekliyoruz."

Törende ayrıca, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, üniversitenin sahip olduğu misyonla Ortadoğu'nun geleceğine şekil vereceğine inandığını söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra Dr. Zeynel Abidin Erdem İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi ve İMKB tarafından yaptırılacak rektörlük binasının temel atma töreni, uydu aracılığı ile düğmeye basılması ile gerçekleşti.

Törende ayrıca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rektör Omay ve GENPA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem'e birer plaket verdi.

Abdullah Gül, törenden sonra Mardin Belediyesi ve 70. Piyade Tugay Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra, Grand-Yay Oteli'nde onuruna verilen yemeğe katılacak. Gül, yemekte STK temsilcileri, sanatçılar, iş adamları, gazetecilerle bir araya gelecek.

(CİHAN)



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,546 µs