En Sıcak Konular

Zirve Cinayetleri, Kafes'in içindeydi iddiası

25 Ekim 2010 19:55 tsi
Zirve Cinayetleri, Kafes'in içindeydi iddiası Hrant Dink ve Zirve Yayınevi davalarının tanığı Erhan Özen, Veli Küçük ve Muzaffer Tekin arasında irtibatı sağlayan kişiler Yusuf ve Şiran'ın, yayınevi cinayetleri öncesi Malatya'da misyonerlik faaliyetlerinin arttığına dikkat çekerek, "İnönü Üniversit

Çorum İskilip Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erhan Özen, bir haftalık izni sırasında Taraf Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Malatya'da Zirve Yayınevi cinayetleri ile Hrant Dink cinayetinin aynı yapılanma tarafından gerçekleştirildiğini, bu cinayetlerin Kafes Eylem Planı kapsamında işlendiğini iddia etti.

Edremit'te askerlik yaptığı sırada, kolordu komutanının vastasıyla Ergenekon davasının sanıkları olan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve AK Parti Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez'le görüştüğünü, daha sonra yapılanmaya katıldığını belirten Özen, şöyle devam etti:

"Yusuf ve Şiran kod adlı şahıslarla tanıştım. Sonra süreç kendiliğinden gelişti. Veli Küçük'le üç defa ortama girdim. Veli Küçük'le bir defa Fenerbahçe Orduevi'nde görüştük. Sarıyer'de bulunan Kalender Orduevi'nde de biraraya geldik. Bir kere de Gebze'de görüştük. Veli Küçük ve Tekin arasında irtibatı sağlayan kişiler Yusuf ve Şiran'dı. Ergenekon davasında gizli tanık olarak verdiğim ifadelerde bu kişilerle ilgili eşkal bilgilerini savcılığa verdim. 2000 yılında Muzaffer Tekin JİTEM kimliği verdi. Her yerde geçerliliği vardı. O kimlikle iki defa yurt dışına çıkış yaptım. Cezaevine girmeden bir hafta önce de imha ettim. Bu olaylardan sonra herkes bu kimlikleri imha etmiştir. Ama JİTEM'in inkâr edilen kayıtları Jandarma İstihbarat'ının kendi arşivinde var."

Küçük ve Tekin'in 2004'te Kalender Orduevi'nde biraraya geldiğini aktaran Özen, bu buluşmanın ardından Yusuf ve Şiran kod adlı kişilerin Malatya'da misyonerlik eylemlerinin arttığını, bunların bertaraf edilmeleri gerektiğini, 'İnönü Üniversitesi'nin rektörü bize bu konuda alt yapıyı sağlıyor' şeklinde konuştuklarını dile getirdi.

Özen, "2004 yılının sonlarında Muzaffer Tekin'le İnönü Üniversitesi rektörünün Malatya'da biraraya geldiğini de biliyoruz. O davadaki Varol Bülent Aral'ın, Muzaffer Tekin'le bağlantısını biliyorduk. Adıyaman'da Veli Küçük ile Varol Bülent Aral bir kere görüşmüşlerdi. Bu sırada Hrant Dink de gündeme gelmişti. Türkiye'de azınlıklara karşı faaliyetler düzenleyip, hükümetin üzerine yıkmak gibi düşünceleri vardı." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,551 µs