En Sıcak Konular

Alparslan Arslan'ın ev arkadaşı tanık olarak dinlendi

25 Ekim 2010 19:54 tsi
Danıştay saldırısı yapılmadan önce tutuklu sanırklardan Alparslan Arslan ile aynı evde kalan arkadaşı Fethullah Kaya, tanık olarak dinlendi. Fethullah Kaya, Alparslan Arslan'ın agresif bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasında tanık Mehmet Ölçer'in ifade işlemi saat 11.30 sıralarında bitti. Ancak tanık olarak dinlenecek olan Alparslan Arslan'ın Üsküdar'daki evinde Orhan Kadı ile birlikte kaldığı diğer ev arkadaşı Fethullah Kaya'nın gelmemesi nedeniyle duruşmaya ara verildi. Fethullah Kaya'nın gelmesi beklendiği için duruşma öğleden sonra saat 14.00 sıralarında başladı.

Hukuk Fakültesi'ni yeni bitirdiğini ve avukatlık stajını başlatmak üzere olduğunu anlatan 28 yaşındaki tanık Fethullah Kaya, Alparslan Arslan ile Marmara Hukuk Fakültesi'nde 1. sınıftayken 2002'nin ortalarında arkadaşları vasıtasıyla tanıştığını anlattı. Kaya, 4'üncü sınıfta ev problemi yaşadığını, bunun üzerine Alparslan Arslan'ın, Üsküdar'daki evinde yer olduğunu belirterek kendisini çağırdığını belirtti.

Tanık Kaya, Danıştay'a silahlı saldırı gerçekleştirilen 17 Mayıs 2006 tarihine ilişkin "Ben evde aşırı derecede hasta yatıyordum. Onbire çeyrek kala televizyonda son dakika haberleri ile olayın anlatıldığını gördüm. Alparslan Arslan adına daha önce sahte kredi kartı, sahte kimlik çıkartmışlardı. Ben yine öyle bir durum zannettim. Hatta ilk anda görüntülerinden de tanımadım." diye konuştu.

Fethullah Kaya, olayın duyulmasından sonra Alparslan Arslan'ın arkadaşlarının Ankara'da toplandıklarını öğrenmeleri üzerine Recep Özkan ve Orhan Kadı'nın Ankara'ya gitmeye karar verdiklerini anlattı. Kaya, "Babam derhal memleketim olan Kırıkkale'ye çağırmıştı. O yüzden ben de onlarla Ankara'ya yola çıktım. Ankara'ya geldiğimizde Alparslan Arslan'ın avukatı bana memlekete gidersem kaçak durumunu düşeceğimizi, eve dönüp ifade vermemiz gerektiğini söyledi. Sabaha karşı İstanbul'a döndük. O gece Ataşehir'de bir evde kaldık. Ataşehir'deki dava konusu evi bilemiyorum ama Recep Özkan'ın evi olabilir burası. Sonra eve gittiğimizde polisler bizi karşıladı." dedi.

Bu sırada salonun güvenliğinden sorumlu jandarma görevlisinin Başkan Şengün'e bir kağıt uzattğı görüldü. Başkan Şengün "Doğu Perinçek sizi hastaneden istiyorlar. Röntgenleriniz bozuk çıkmış" dedi. Bunun üzerine Doğu Perinçek salondan ayrıldı. 21 Ekim tarihinde Osman Yıldırım'ın fiziki saldırısının ardından Doğu Perinçek, kesin rapor için Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişti. Hastanede röntgen cihazındaki bir sorun nedeniyle çekimin iyi sonuç vermediği ve yenilenmesi gerektiği öğrenildi. Doğu Perinçek, tekrar rontgen çekilmesi ve göz doktorunda muayenesinin yapılması için Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Öte yandan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, basın sekreterinin basın mensuplarına mail yoluyla yaptığı bilgilendirmede konuya ilişkin, "ABD ve Haçlı gericilik, Türkiye'yi parçalıyor; Cumhuriyeti yıkıyor; Danıştay Yargıcını katlediyor; bir yumruk da bize gelmiş, çok değil. Arkasındaki gücü biliyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Duruşmanın ilerleyen bölümlerinde Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in soruları üzerine Fethullah Kaya, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsünde ülkücü öğrencilerin düzenledikleri pikniklere Arslan'ın da geldiğini, kaldıkları evin terasında da bir araya gelip çay için birşeyler yediklerini söyledi. Kaya, "Perşembe akşamları, hep beraber Kurtlar Vadisi dizisini Alparslan Arslan, Süleyman Esen, Teoman Ekşioğlu, Niyazi, Nejat ve Selahattin ile seyrederdik. Çiğ köfte, kıymalı makarna, et falan yapardık. Yemekleri genellikle ben yapardım. En küçükleri bendim. Ben sohbetlere pek katılmazdım." şeklinde konuştu.

Kendisine yöneltilen sorular üzerine Süleyman Esen'in dini bütün abdestinde namazında biri olduğunu söyleyen Kaya, daha sonraları da Alparslan Arslan'ın namaz kılmaya başladığını söyledi. Savcı Pekgüzel, "Alparslan Arslan'ın ev arkadaşısınız. Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılan 5- 10 ve 11 Mayıs günlerinde kendilerinde bir değişiklik görmediniz mi? Türban, domuza başörtüsü karikatürü, Danıştay'ın türban kararı ya da Vakit Gazetesi'nin 'İşte o hakimler' başlıkları haberlerinden bahsetti mi?" diye sordu. Tanık Kaya bu soruya "Ben vizelere girip çıktıktan sonra Mayıs'ın ilk haftasında dönmüştüm. Ben bu konularda hiç ilgilenmiyordum. Türban beni hiç ilgilendirmez" şeklinde cevap verdi.

Savcı Pekgüzel, Alparslan Arslan'ın ifadesinde "Bombaların mavi bir çanta içerisinde olduğunu, tabancaların da evde olduğunu" söylediğini ve "Fethullah Kaya ve Orhan Kadı da görmüştü." dediğini hatırlattı. Bunun üzerine Kaya, "Yok ben görmedim." dedi. Alparslan Arslan'ın Orhan Kadı'ya telefon edip gömleğinin cebindeki adresi kendisine mesaj atmasını istediğini, bu adresin o dönem Danıştay 2. Daire Başkanı olan ve saldırı sırasında yaralanan Danıştay Başkanı Mustafa Birden'e ait olduğunu sonradan öğrendiğini anlattı. Kaya, Alparslan Arslan ile birlikte davanın tutuksuz sanığı Salih Kurter'e gittiğini, Kurter'in sigara içtiğini gördüğünü ve bir daha gitmediğini söyledi.



Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs