En Sıcak Konular

'Tek tip' çalışması ne zaman bitecek?

25 Ekim 2010 19:14 tsi
'Tek tip' çalışması ne zaman bitecek? Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, tek tip askerlik konusuyla ilgili açıklamada bulundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, tek tip askerlikle ilgili çalışmada sona gelinmediğini söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, tek tip askerlikle ilgili bir soru üzerine, tek tip askerlikle ilgili çalışmada sona gelinmediğini belirtti.

CİHAN

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Vergi borçlarıyla ilgili düzenlemeyle ilgili birkaç gün içinde bir sonuca varılır diye düşünüyorum." dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Çiçek, vergilerle ilgili düzenlemenin birkaç gün içinde sonuçlanacağını belirtti.

Vergi borçlarıyla ilgili yeni düzenlemeyle ilgili bir soru üzerine Çiçek,Bakanlar Kurulutoplantısı öncesinde, Başbakan Erdoğan'ın ilgili bakanlarla bir değerlendirme toplantısı yaptığını söyledi. Çiçek, bu konunun bir an önce olması için kendilerinin de çalıştıklarını, bununla ilgili bir yasal düzenleme yapılmasının gerekli olduğunu hatırlattı. Çiçek, birkaç gün içerisinde bir sonuca varılır diye düşündüğünü, konunun Kasım ayı içerisinde Meclis gündemine geleceğini vurguladı.

"TEK TİP GÜNDEME GELMEDİ"

Tek tip askerlik konusunun gündeme gelip gelmediği yönündeki soruya Çiçek,Başbakan Erdoğanbaşkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldığını söyledi. Konuyla ilgiliGenelkurmayBaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın bir çalışma yaptığını söyleyen Çiçek, çalışmanın, Türkiye'nin savunma ihtiyaçları ile Türkiye'nin insan kaynakları arasında makul dengenin kurulması yönünde olduğunu söyledi.

Çiçek, "Bu ülkenin savunma ihtiyacının, bu ülkenin insanları ve kurumları karşılayacaktır. İhtiyaç ne kadardır. Kaynakta ne kadar insanımız var. Bunların her birinin durumları var. Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor. Çalışma nihai noktaya gelmiş değil, gelmediği için de Bakanlar Kurulu'na gelmedi. Bugün bu konuyu konuşmadık." dedi.

BASIN MENSUPLARINA UYARI

Bedelli askerlik konusunda hükümetin görüşünün sorulması üzerine Çiçek, basın mensuplarını, bu konularda haber yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Çiçek, şunları söyledi:

"Bu konularla ilgili zaman zaman manşet tarzında, zaman zaman küçük boyutlarda haberler ve yorumlar çıkıyor. Bu tip haberler kamuoyunu olduğundan çok beklentiye sokuyor. Bu konu yorumla vesaire ile değil, bakılıp, incelenip, bir karara vardıktan sonra konuyu gündeme getirmemiz gerekir. Bu konu, bütün boyutlarıyla ortaya çıkmadan yazacağınız her haber yazdığınız gibi olmadığı ortaya çıkabilir. Bu konuda hassas olunması gerekir."

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR YASASI

Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın çocuk mahkemesinde yargılanmasına karar verildiği hatırlatılarak, "Taş atan çocuklar yasası amacından saptı mı?" yönündeki soruya ise Çiçek, çıkarılan yasaların genel ve eşit düzenlemeler olduğuna dikkat çekti.

Çiçek, "Çıkarılan yasalar eşit ve genel düzenlemelerdir. Herhangi bir şahsa yönelik düzenleme yapılmaz. Bundan istifade eden de olur, etmeyen de olur. Bizim hukukumuzdan 18 yaşından küçük olanlar çocuk sayılmaktadır. Bu yasanın çıkması noktasında sivil toplum kuruluşları olmak üzere hükümet nezdinde,Adalet Bakanlığınezdinde. Bu yasa niçin geç çıkarıldı diye zaman zaman serzenişler de olmuştur. Şahsa bağlı yorum yapmak doğru olmaz." dedi.

Yunan medyasında çıkan Ege sorunu ile ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine Bakan Çiçek, o tür haberlerle ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın açıklama yaptığını, şu ana kadar o yönde bir açıklama olmadığını hatırlattı.

"O tür haberleri itirazi kayıtla karşılamak gerekir" diyen Çiçek, Türkiye ile Yunanistan arasında önemli sorunlar olduğunu, ancak iki ülke ilişkilerini her alanda geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti. İki ülke arasındaki gerginlikler ve ihtilafların iki tarafa da faydası olmadığını vurgulayan Çiçek, sorunları diyalogla çözülmesi arzusunda olduklarına kaydetti.



Bu haber 973 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,584 µs