En Sıcak Konular

Mardin'de Gül'e dört dilli karşılama

25 Ekim 2010 17:52 tsi
Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de Kürtçe eğitime izin verilen ve Türkiye'de Yaşayan Diller Enstitüsü kurulan Mardin Artuklu Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılış törenine katılmak ve çeşitli açılışlar yapmak üzere eşi Hayrunnisa

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelişinden önce Madin'in Ak Parti'li Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, kentin ana caddelerine Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice, 'Sayın Cumhurbaşkanımız hoş geldiniz' yazılı pankartlar astırdı.
Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti nedeniyle Mardin'de çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Valilik çevresindeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Nişancılar ellerinde dürbünlerle sürekli çevreyi gözetledi.

Gül'ün ziyareti nedeniyle eski Mardin'in kent merkezi tamamen araç trafiğine kapatıldı. Çok sıkı önlemler alınırken, aralarında çocuklar ve çarşaflı kadınlarında bulunduğu kişiler,yeni valilik binasının açılışının yapılacağı tören alanına alınırken, üzerleri tek tek arandı. Özel eğitimli köpekler tören alanı ve çevredeki araçlarda bomba araması yaptı.


 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte özel uçak 'ANA' ile saat 10.40'da Mardin Havaalanı'na indi. Gül'ü Vali Hasan Duruer, Ak Parti Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Cüneyt Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün karşıladı.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mardin'de restorasyonu tamamlanan tarihi valilik binasının açılışını yapmak üzere kent merkezine geldi. Gül, tören alanına gelişinde, vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Gül, Mardin'in yeni tarihi valilik binasının balkonundan halka seslendi. İlköğretim okulu öğrencilerinin bu sırada , "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye bağırmaları üzerine Gül, "Esas inşallah sizler güzel okullarda güzel tahsiller yapacaksınız ve anne babalarınızla beraber bizler küçük çocuklarımızla gurur duyacağız" dedi.

  Mardin'e Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretini yaptığını söyleyen Gül, bu ziyaretten memnunluk duyduğunu söyledi. Gül, daha sonra yeni valilik binasını kurdelayı keserek açtı. Vali Hasan Duruer'in makamına geçen Gül,  Türkiye'nin her köşesinin kendine has güzelliklere sahip olduğunu, Mardin'in de tarihi ve kültürüyle bir nevi açık hava müzesi olduğunu söyledi.

Birçok dinin ve medeniyetin izlerini taşıyan Mardin'in güzelliklerinin iyi korunduğunu, daha da iyi korunması için özen gösterileceğini dile getiren Gül, burada insanların huzur ve barış içinde yaşadıklarını, bundan sonra da
yaşamaya devam edeceklerini söyledi. Gül, Mardin'in kültür mirasını yaşatmanın anayasal görevleri olduğunu kaydetti.

Gül, valilik çıkışında kendisine 'Abdullah abi' diye seslenecek çocukları yanına çağırdı. Gül ve eşi çocuklarla birlikte valilik merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gül, daha sonra valilik binası karşısında bulunan Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi'ne yaya olarak gitti. Polis barikatlarının arkasında bekleyen vatandaşlar ve çocukları gören gül onlarla tek tek tokalaştıktan sonra müzeye girdi. Müzede Dilek Sabancı Sanat Galerisi'ni gezen Gül ve eşi burada Mardin yöresini anlatan taş işçilerinin de aralarında bulunduğu cansız mankenleri ilgiyle izledi. Gül, çocuklarla da hatıra fotoğraf çektirirken, çocuklara nasıl poz verilmesi gerektiğini anlatıp, sıraya dizdi. Gül daha sonra galeride Abidin Dino Resim Sergisi'nin açılışını yaptıktan sonra onuruna verilen yemeğe katıldı.



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,036 µs