En Sıcak Konular

Irkçı partilerin yükselişinden endişeliyiz

25 Ekim 2010 15:47 tsi
Irkçı partilerin yükselişinden endişeliyiz Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’da ırkçı partilerin yükselişinin sadece global krizle bağlantılı olduğunu ümit ettiğini söyledi.

Resmi ziyaret için Hollanda’ya gelen Mevlüt Çavuşoğlu, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, İslam karşıtı Geert Wilders’in partisinin oy oranındaki yükselişi değerlendirdi. Irkçı partilerin tüm Avrupa’da yükselişte olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Şu anda Avrupa Konseyi olarak yükselen bu trendden endişe duyuyoruz.” dedi. Çavuşoğlu, özellikle siyasi ve dini liderlerin desteğini alarak; dinler arası, kültürler arası diyalogu ön plana çıkararak bu tür akımların önüne geçmeye çalıştıklarını dile getirdi.

“Umarım, bu trend sadece ekonomik ve Avrupa'daki global krizle sınırlıdır. Aksi takdirde bu ciddi zorluklar ve sorunlar doğurur.” diyen AKPM Başkanı, Hollanda’daki diğer partilerin hâlâ sağduyulu davrandığını ve Türkiye’nin AB’ye üyeliğine destek verdiğini vurguladı.

Gelecek yıl, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin 400. yılının kutlanacağını hatırlatan Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki sıkı bağların zayıflayacağını düşünmediğini söyledi.

Hollanda Parlamento Başkanı Rene van der Linden'le birlikte Maastrich School of Management'ta bir programa katılan Çavuşoğlu, burada bir konuşma yaptı.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu resmi ziyaret kapsamında yarın Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı, Hollanda Senatosu Başkanı ve Hollanda'nın AB ile İlişkilerden Sorumlu Bakanı ile görüşmelerde bulunacak. Hollanda Senatosu'nda konuşma yapacak olan Çavuşoğlu, ''Modern Küresel Dünya ve Avrupa'da Türkiye'nin Rolü'' konulu yuvarlak masa toplantısına katılacak.

Cihan



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,156 µs