En Sıcak Konular

Kıbrıs'ta üçlü görüşme 17 Kasım'da yapılacak

25 Ekim 2010 12:52 tsi
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un üçlü görüşme talebi Rum siyasi partileri arasında anlaşmazlığa yol açtı. Ana muhalefet DİSİ, Genel Sekreter Ban'ub davetinin ilk başta reddedilmesini sonra da kabul edilmesini hükümetteki ciddiyetsizlik olarak yorumladı

Bu arada Rum Politis gazetesi diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde liderlerin üçlü görüşmeyi 17 Kasım'da yapacağını iddia etti.

DİSİ: HRİSTOFYAS CİDDİYETSİZ DAVRANIYOR

DİSİ Basın Sözcüsü Haris Georgiadis, Hristofyas'ın; telefonda BM Genel Sekreteri Ban'la görüştüğünü belirterek, bu görüşmenin maksatlı olarak gizlendiğini düşündüklerini açıkladı. Hristofyas'ın yoğun programından dolayı bu görüşmeyi önce reddettiğinin söylendiğini, dün ise davetin kabul edildiğini duyduklarını belirten Georgiadis, bu tavırların, hükümetin ciddiyetini gösterdiğini söyledi.

EVRO.KO: HRİSTOFYAS ULUSAL KONSEYİ BİLGİLENDİRMELİ

EVRO.KO partisi adına açıklama yapan Rikkos Erotokritu ise, Hristofyas'ın "ben karar veririm, diğerlerinin ne söylediği beni ilgilendirmez" mantığının, içinden geçilmek üzere olunan özellikle bu zor konjonktürde kabul edilemez olduğunu belirtti. Erotokritu, Hristofyas'ın, üçlü görüşmenin gerekli olup olmadığı konusunda Ulusal Konsey'le görüş alış verişinde bulunmadan önce New York'ta üçlü görüşmeye katılmayı kabul ettiğini belirtti. Erotokritu, Hristofyas'ın, üçlü görüşme ve gelişmeler hakkında bilgi vermek amacıyla Ulusal Konseyi toplamasını da istedi.

KAROYAN:ÜÇLÜ GÖRÜŞMENİN RUMLARA ZARARI OLMAZ

Rum Meclis ve DİKO Başkanı Marios Karoyan ise, BM Genel Sekreteri, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas arsında üçlü görüşme olmasından bir endişe duymadığını söyledi. Karoyan, üçlü görüşmenin, müzakere sürecine herhangi bir yarar getireceğini düşünmediğini ifade etti.

ÜÇLÜ GÖRÜŞME 17 KASIM'DA YAPILACAK

Politis gazetesi; "Üçlü Görüşme, 17 Kasım Tarihine Gidiyor" başlıklı haberinde, üçlü görüşme tarihinin muhtemelen 17 Kasım olarak belirleneceğini yazdı.

cihan



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,116 µs