En Sıcak Konular

Mültecilerin Yunanistan'a geçişini AB timi durduracak

25 Ekim 2010 11:33 tsi
Avrupa Birliği hızlı müdahale sınır ekipleri (FRONTEX), kuruluşundan üç yıl sonra ilk kez göreve çıkıyor. AB ekibi, mültecilerin Türkiye'den Yunanistan'a geçişini engellemeye çalışacak.

Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, AB sınır güvenliği görevlileri yasadışı göçmenlikle mücadele için Yunanistan'ın talebi üzerine bu ülkeye gitti. Avrupa'ya gelen göçmenlerin yüzde 90'ının Yunanistan üzerinden giriş yaptığını öne süren Komisyon, bunların büyük kısmının Türkiye'den giriş yaptığını tahmin ediyor.


AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Türkiye – Yunanistan sınırındaki durumun giderek endişe verici hale geldiğini belirtti. Sınırdan gelen yasadışı mülteci akının alarm verici oranlara ulaştığını öne süren Malmström, Atina hükümetinin bu durumun üstesinden tek başına gelemeyeceğini belirterek yardım istediğini kaydetti.


Yunan basınında çıkan haberlere göre, geçtiğimiz yıl Türkiye'den Yunanistan'a yasadışı geçiş yapan 9 bin kişiyi yakalayan Yunan polisi, bu yılın ilk 9 ayında 34 bin kaçağı durdurdu. Yasadışı göçmenler arasında Afganistan, Pakistan ve Somali vatandaşlarının yanı sıra Afrikalılar da bulunuyor. Yunanistan'a geçen kaçaklar, burada son derece kötü şartlar altında iltica başvurularının sonuçlanmasını beklemek zorunda kalıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, bu ay yaptığı açıklamada Yunanistan'daki mültecilerin durumunu 'felaket' olarak tanımlamış ve Atina'yı acil önlem almaya çağırmıştı. Mültecilerin tutulduğu bazı hücreleri ziyaret eden BM yetkilileri, nefes almakta zorlandıkları için dışarı çıkmak zorunda kaldıklarını belirtmişti.

cihan



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs