En Sıcak Konular

Aysel Tuğluk, ikna için İmralı'ya gidiyor

25 Ekim 2010 11:18 tsi
Aysel Tuğluk'un, İmralı'ya giderek PKK'nın sözde eylemsizliğinin biteceği 31 Ekim günü devreden çıkacağını açıklayan Öcalan'a 'Barış için devam' diyeceği iddia edildi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre Aysel Tuğluk eylemsizlik süresinin bitimine 6 gün kala İmralı’ya gidiyor. Devletin vaat ettiği barışçıl çözümleri yerine getirmediğini ileri süren Tuğluk, Öcalan’ı barışçıl bir çözüm için ikna etmeye çalışacak.
Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Aysel Tuğluk, eylemsizliğin sona ermesine 6 gün kala, yeniden Abdullah Öcalan ile görüşme kararı aldı. Aysel Tuğluk, çözüm için adım atılmaması durumunda 31 Ekim itibariyle devreden çıkacağını açıklayan Öcalan’a, “Herşeye rağmen barışta ısrar etmemiz gerekiyor” diyerek, bu kararını gözden geçirmesini isteyeceğini açıkladı. İmralı’ya Çarşamba günü gideceğini söyleyen Tuğluk, bugün ve yarın İstanbul’da bazı aydın ve yazarlarla görüşeceğini, bu görüşmelerini de Öcalan’a aktaracağını söyledi.

‘DEVLET YAPILAN BARIŞ PROTOKOLÜNE UYMADI’

Aysel Tuğluk Vatan Gazetesi'ne yaptığı yaptığı açıklamada, “13 Ağustos- 20 Eylül tarihleri arasında açıklanan eylemsizliği devletin istediğini” söyledi. Tuğluk, bu eylemsizliğin sağlanması için de İmralı’da yapılan görüşmeler sonunda bir protokol yapıldığını açıkladı. Bu protokolde vaat edilen barışçıl çözümlere devletin uymadığını öne süren Tuğluk, “Bu protokoller gereği Sayın Öcalan, PKK’ya bir yıllık ateşkes çağrısında bulunmayı düşünüyordu. Ancak Devlet, verilen vaatleri yerine getirmek konusunda üzerine düşünleri yapmadı. Bu protokolün gereklerini yerine getirecek adımlar atılmadı. Dolayısıyla tüm bu süreç Sayın Öcalan’ın ve PKK’nın yeniden düşünmesine yol açtı” dedi.

‘GÜVEN SORUNU AŞILABİLİR’

Abdullah Öcalan ve PKK’nın yeni bir değerlendirme sürecinde olduğunu vurgulayan Tuğluk şöyle konuştu:

“Şu anda yeni bir değerlendirme süreci var. Sayın Öcalan’ın, ‘bu tarihe kadar adım atılmaması durumunda’ 31 Ekim’den itibaren devreden çıkacağını açıklaması da bundan kaynaklanıyor. Ciddi bir güven ve samimiyet sorunu var ortada. Ama bu aşılabilir. Çözüm için adım atılabilir’ diye düşünüyorum. Umut ediyorum ki 31 Ekim sonrası böyle bir şey yaşanmaz ve Sayın Öcalan devreden çekilmez. Hem psikolojik olarak ortam uygun. Hem de çözüm zemini mevcut. Eylemsizlik süresinin bitmesine çok az zaman kaldı. Sorumluluğumuz var. Barışta ısrar etmemiz gerekiyor. Bu görüşlerimi Sayın Öcalan’a da aktaracağım.”

‘KIŞ GELDİ PKK KANDİL’E DÖNER, DENMEMELİ’

Tuğluk, devlette, yaklaşan kış koşulları nedeniyle PKK’nın artık silah kullanamayacağı ve çetin arazi koşullarında yaşamını sürdürmek için bölgede iç kısımlara gideceği (Kandil) gibi bir düşüncenin hakim olduğunu gözlemlediğini ifade etti. Tuğluk, “Böyle bir hesap içine girilmemeli. Bir de devlette, ‘silah kullansalar bile yine kendi aleyhine döner’ gibi bir hesap yaptıkları düşüncesindeyim. Durum böyle değil. Bu nedenle de barışta ısrar edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eylemsizliğin sona ermesine çok kısa bir süre kaldı ve böyle hesaplar içine girilmemeli ve barış adımları atılmalı” dedi.

ÖNCE AYDIN VE YAZARLARLA GÖRÜŞECEK

Bugün ve yarın İstanbul’da bazı aydınlarla görüşmelerde bulunacağını ifade eden Tuğluk, bu görüşmelerdeki genel beklentileri ve izlenimleri de Öcalan ile görüşmesinde aktaracağını söyledi.

 



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,361 µs