En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu hala düşünüyor

25 Ekim 2010 09:30 tsi
Kılıçdaroğlu hala düşünüyor '29 Ekim'e daha epey vakit var' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu 5 gün daha düşünecek...

Koşullara bakacağım
 
'29 Ekim'e daha epey vakit var' diyen CHP lideri, ekledi: 'Siyasette beş gün oldukça uzun bir süredir. Önümüzdeki günlerde gelişecek tabloya ve koşullara bakıp ona göre karar vereceğiz'

Gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenlerine 14 Ekim'de İstanbul'da verdiği yemekte, 'Resepsiyona katılmayacağımı söylemedim. 29 Ekim'e daha çok var' diyen ve bu açıklamasıyla, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile ters düşen Kılıçdaroğu, yine renk vermedi. 

Kılıçdaroğl'nun, resepsiyona beş gün kalmasına rağmen hala kararını açıklamaması siyasi kulislerde, 'Türbanın üniversitelerle sınırlı kalması konusunda Köşk'ten endişeleri giderecek bir açıklama beklentisi' olarak yorumlandı. Ancak Kılıçdaroğlu, bu konuda da açıklama yapmaktan kaçındı.

BEŞ GÜN UZUN BİR SÜRE

AKŞAM'a konuşan Kılıçdaroğlu, 29 Ekim resepsiyonuna ilişkin parti tarafından alınmış bir karar olmadığını söyledi. Köşk'e çıkıp çıkmama konusunda henüz kararını vermediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

- Henüz karar vermedim. Çünkü 29 Ekim'e daha epey vakit var. Siyasette beş gün oldukça uzun bir süredir. Parti tarafından 'resepsiyona katılıp katılmama' konusunda alınmış bir karar olmadığını açıklıkla ifade edebilirim.

- Bugüne kadar neden karar vermediğim merak edilebilir. Önümüzdeki günlerde gelişecek tabloya, günün koşullarına bakıp ona göre karar vereceğiz. Ortaya çıkacak kararın, parti için bağlayıcı olup olmayacağı tartışmasına şu anda girmek istemiyorum.

- Değerlendirmelerimiz, Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik bir tavır olarak algılanmamalı.

'İnce' mesaj

Daha önce Cumhurbaşkanı Gül'ün resepsiyonuna katılmayacaklarını duyuran CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, dün yaptığı açıklamada da 'Hiçbir grup başkanvekili tek başına çıkıp böyle bir açıklama yapmaz. Emin olun' dedi. İnce, şunları söyledi: ' Söyleyeceğim söz bundan ibaret. Gerisini zamanı gelince açıklarım. Siyasette bazı  şeyleri bazen açıklayamazsınız. Hele hele böyle aleni, medyanın olduğu bir yerde açıklanmaz. Bazı yandaş medya organlarında, bazı televizyon kanallarında yapılan yorumlar doğru değildir. Bunlara gülüyoruz. Ben gülüyorum. Genel başkanımız gülüyor. Sayın Sav gülüyor. Sayın Anadol gülüyor. Neyin ne olduğunu hepimiz  biliyoruz. Sekiz yıldır milletvekiliyim. Neyi nerede konuşacağımı bilirim. Hiçbir grup başkanvekili genel başkanın haberi olmadan böyle bir açıklama yapmaz. Bundan emin olun.'

YÖK, EMİR ERİ BİR KURUM

YÖK'ün, artık emir eri bir kurum haline geldiğini de savunan İnce, türbanın genişlemesiyle ilgili kaygıları olduğunu söyledi. İnce, 'Ortaöğretim, liseler hatta ilköğretime gelecek mi? Bunun için yasal ve anayasal güvence arıyoruz. Anayasaya öyle bir şart koyarsınız ki toplumun bütün kesimlerini rahatlatabilirsiniz.' diye konuştu.

akşam



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,660 µs