En Sıcak Konular

Operasyondan polis şube müdürü çıktı: 82 gözaltı

24 Ekim 2010 19:29 tsi
Operasyondan polis şube müdürü çıktı: 82 gözaltı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul'un da aralarında bulunduğu 4 farklı ilde gerçekleştirilen yer altı dünyasına yönelik operasyonda 6'sı kadın 82 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürü Kemal S. ve çete lideri Kemal Ç'nin de gözaltına alındığı operasyonla, 60'ın üzerinde suçun aydınlığa kavuştuğu belirtildi. Özel harekat polislerinin ani baskınıyla çökertilen çetede ayrıca daha önceden Gaziosmanpaşa'da görevli olan Erzurum'da görevli komiser B.T. de gözaltına alındı.

19 Haziran 2006'da 14 yaşındaki G.Ç., Bayrampaşa Cezaevi'nden adliyeye götürülmek için çıkarılan Ünal Yanar'ı (40) silahla öldürdü. Adliyeye çıkarılan G.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcının talimatı üzerine düzenlenen operasyonla azmettirici olduğu düşünülen dedesi Kemal Çakar, Amcası Eyüp Çakar'ın da aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alındı. Ancak Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde Yalçın Karek azmettirici olarak tutuklandıktan sonra diğer şüpheliler serbest bırakıldı. Teknik ve fiziki takibi bırakmayan polis ekipleri büyük bir çeteyle karşılaştı.

Mahallelinin bölgede polise yaptığı şikayetlerin de işleme konulmadığı ortaya çıktı. 2007 yılından beri çetenin 100'e yakın yağma yaptığı belirlendi. Müdür, komiser, polis ve banka memurlarıyla da çalışan çetenin gelen ihbarları etkisiz bıraktığı iddia edildi.

Takibi devam ettiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Şişli, Bayrampaşa, Sultangazi, Bakırköy, Bahçelievler, Arnavutköy, Bağcılar, Bursa, Tekirdağ ve Erzurum'da 350 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Baskında özel harekat timleri de yer aldı. Polis kamerasına yansıyan operasyon nefes kesti. Aralarında emniyet müdürü, 2 avukat, 1 komiser ve 3 polisin de bulunduğu 82 kişi gözaltına alındı. Kumar borçlarını ödeyemeyen bazı mağdurlara işkence yapıldığı belirlenen operasyonda, işkence mağdurlarının çekilen fotoğrafları polis kayıtlarına yansıdı.

Şube Müdürü Kemal S.'nin 2 sene önce de çetenin bölgesi Gaziosmanpaşa'da emniyet müdürü olarak çalıştığı belirlendi. Müdürün arabasında yapılan aramada ruhsatsız silah, 50 gram uyuşturucu ve yaklaşık 30 bin liralık senet çıktı. Şube Müdürü S.'de yapılan aramada ayrıca ses tapeleri ve istihbarat birimlerinin kullandığı bir ses kayıt cihazı da bulundu.

Yapılan operasyonda 16 tabanca, 170 bin TL para, 500 adet farklı kişiler üzerine düzenlenmiş her biri 50-100 bin TL arasında çek senet bulundu. Operasyonla ilgili 500'ün üzerinde müşteki olduğu belirtiliyor. Şu ana kadar 63 kişi şikâyet için müracaat etti.

Çete kumar alışkanlığı olan iş adamlarını ve vatandaşları kendi kumarhanelerinde oynamaları için baskı yaptığı, kumarhanede içki içirilen vatandaşların kaybetmelerinin sağlandığı öne sürüldü. Kumarhanelerin birinin emniyet karakolu karşısında olduğu tespit edilirken, zanlıların borçlandırdıkları kişilere açık senet imzalattırdıkları ve çetenin bir müddet sonra zam yaparak kişilerin borçlarını ikiye katladığı belirtildi. 20 milyar borcu olan bir kişinin 200 milyar ödediği halde borçlu gözüktüğü tespit edildi.

Öte yandan daha önce Arnavutköy'de silahla intihar eden Sinan Sancaktar'ın da örgütten dolayı intihar ettiği ortaya çıktı. Sancaktar'a giden çete üyelerinin para istedikleri, Sancaktar'ın ise 'Her şeyimi aldınız, intihar etmemi mi istiyorsunuz?' dedikten sonra bir çete üyesinin 'Git intihar et' dediği ve Sancaktar'ın bir gün sonra Arnavutköy'de aracının içerisinde intihar etmiş olarak bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlıların Emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından 82 şüpheli adliyeye çıkarılacak.

cha



Bu haber 1,600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,076 µs