En Sıcak Konular

Çölaşan'dan kızdıracak rejim uyarısı

24 Ekim 2010 19:05 tsi
Çölaşan'dan kızdıracak rejim uyarısı ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ABD'nin Türkiye'de bölünmüş toplum hedeflediğini iddia etti.

Tansel Çölaşan'dan hükümeti kızdıracak sözler! Türkiye'nin bölüneceği uyarısında bulunan Çölaşan, önlem alınmaması halinde referandumda yüzde 42'lik oy oranının yüzde 30'lara düşeceğini söyledi. Çölaşan, ABD'nin Türkiye'de bölünmüş bir toplum modeli oluşturmaya çalışacağını iddia etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, "Eğer bu performansla gidersek, referandumda alınan yüzde 42’lik oy oranı yüzde 30’lara düşecek"dedi.

Çölaşan, İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen ADD Ege Bölgesi Şube Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ABD’nin 12 Eylül sonrasında Büyük Ortadoğu Projesi’ni (BOP) oluşturmaya başladığını, "Türkiye’de bölünmüşlüğe dayalı bir toplum modeli oluşturulduğunu" iddia etti.

ABD’nin kendi çıkarları için "üstüne toprak örtülmüş, güçsüz bir Türkiye" istediğini savunan Çölaşan, "Türkiye bölünmenin eşiğine gelmiştir. Bu süreçte bizler de suçluyuz. Çünkü hiçbir şey yapmadık. Siyasi partilerimiz halkı tutmak yerine toprak ağalarını içlerine aldılar. Bölgede dış güçlerin desteği ile terör sorunu hiç çözülemedi. Eğer bu performansla gidersek, referandumda alınan yüzde 42’lik oy oranı yüzde 30’lara düşecek" dedi.

Çölaşan, Türkiye’nin 12 Eylül’den sonra "tamamen din eksenli eğitim ve
kadrolaşma içinde olduğunu" öne sürerek, "Mücadele için çok büyük parasal güce ihtiyaç var. Bunun için de maddi kaynaklarımızı artırmanın yollarını aramalıyız. Seçim sürecinde teşhisi doğru koyup tedaviyi ona göre yapmalıyız. Hedef kitlemiz, ortada kalan, aydınlık zihinlere ulaşmak olmalı. Kendilerini geliştirme imkanı olmayan kadınlara, esnafa ve çocuklara ulaşmalıyız. Rejimin bir İslami rejime dönüşmesine, bölünmesine engel olmak istiyorsak, dış düşmanlarımıza karşı
mücadele vermeliyiz. Biz yeter ki kendi içimizde güçlü olalım" diye konuştu.

internet haber



Bu haber 914 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,044 µs