En Sıcak Konular

Şener: Başörtüsü yasağını yabancıya anlatsanız, anlamaz

24 Ekim 2010 18:48 tsi
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "Bir çok parti başörtüsü yasağının kalkması gerektiğini ifade ederken, sorunun çözülememesini anlayabiliyor musunuz, bunu bir yabancıyla anlatsanız o da anlamaz." dedi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, partisinin Malatya İl Başkanlığı 4. Bölge Toplantısı'na katıldı. Şener, burada yaptığı konuşmada, TBMM'de grubu bulunan partilerin her birinin Türkiye'yi ayrı bir tarafa çektiğini öne sürdü. Şener, "İnsanımızı 'başı örtülüdür', 'açıktır' diye ayrıştırmak bir ülkenin Başbakanının görevi değildir. Bu ülkenin başı açığı da örtülüsü de bu ülkenin insanıdır, kadınıdır, mübarektir ve bu ülkenin umududur. Bunu böyle algılamazsan, bir başbakan olarak birini diğerine karşı düşmanlığı tahrik ve teşvik edersen, bir başka ülkede olsaydın o başbakanlık koltuğunda tek bir saat seni oturtmazlardı." diye konuştu.

AK Parti, CHP, MHP ve DTP'nin 'başörtüsü sorunu çözülsün' dediğini belirten Şener, pek çok üniversitede öğrencilerin yerleşkeye konulmadığına işaret etti. Şener, şu iddialarda bulundu: "Televizyonlarda şiddet olayları izliyorsunuz, yaralamalı olaylar haber olarak geliyor. Bilesiniz ki bunların sorumlusu ve suçlusu bu ülkenin Başbakanıdır. Neden, çünkü; ayrışmayı ve şiddeti tahrik eden bir tarzda siyaset yapıyor. Bir şeyin anlaşılması için uç noktaları göstereceksin ama düzgün ve temiz kelimelerle. Bakın 2 sene önce Bilge köyünde birileri bir evi bastı. Bir terör hadisesi değildi ve 44 kişiyi katlettiler. Kadınları, çocukları, hamile kadınları, yaşlıları katlettiler. Ben o haberleri izlerken ne düşünmüştüm biliyor musunuz? Demiştim ki 'eğer bu ülkenin Başbakanı kaba ve hoyrat kelimelerle konuşmuyor olsaydı, nezih ve temiz cümlelerle konuşuyor olsaydı, şiddeti sürekli tahrik edecek bir üslubu benimsemiyor olsaydı. O katliamı yapan 8-10 kişi bir araya gelerek bu katliamı yapmak için tartışırken (acaba şu düğünü basalım kadın ve çocukları katledelim) diye karar alırlar mıydı.' İnanın almazlardı. Bu ülkenin Başbakanı temiz ve nezih konuşuyor olsaydı inanın almazlardı. Onun için bu ülkedeki her şiddet olayından dolayı (suça azmettirmekten) Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunmak lazım. Savcıları da uyarmak lazım 'görev başına gelin' diye ama şu da var bu memlekette dokunulmazlık var."

cha



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,749 µs