En Sıcak Konular

Eker: Tarım Fonu 2011'de kaynak kullandıracak

24 Ekim 2010 18:34 tsi
Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, köyden şehre yapılan göçü tersine çevirmek için faizsiz kredi içeren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Fonu'nun 2011 yılında kaynak dağıtmaya başlayacağını söyledi.

Sivas Vadi İlçeleri Federasyonu 2. genel kurul toplantısına Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mendi Eker, Milletvekili Selami Uzun, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ekrem Erdem, Sivas Valisi Ali Polat ve çok sayıda Sivaslı katıldı.

Burada yaptığı konuşmasında Anadolu'dan büyük kentlere yapılan göçleri hatırlatan Bakan Mehdi Eker, bu göçleri tersine çevirmek için farklı arayışlar içerisinde olduklarını söyledi. Bu kapsamda Sivas'a da tarım ve hayvancılık konularında yatırımda bulunduklarını belirten Eker, bu bölgeye 2 bin 100 tarıma dayalı hibe niteliğinde tesis kazandırdıklarını, ayrıca bin 100 tesisin de önümüzdeki yıl faaliyete geçirileceğini söyledi. Uzun zamandır düşündükleri projeyi 2011 yılında hayata geçireceklerini belirten Eker, toprak sahiplerine büyük bir kısmı hibe niteliğinde olan kredi vermeyi planladıklarını söyledi. Önceki yıllara göre süt üretiminde büyük artış olduğunu belirten Eken, süt hayvanı sayısında bir değişiklik olmadığını, sadece üreticiyi kaliteli yemlik tarım ve süt konularında teşvik ettiklerini söyledi.

Göçün, bir kopuş gibi göründüğünü belirten Bakan Eker, "Bu göç yüreğimizi burkar. Birilerinin bir yerlerden göç ettiğini görürken duyarken yüreğimiz burkulur. Ama aslında bu göç yani hicret bir dinamizmin işaretidir. Yani hicrette esasen hayat vardır. Yaşamak, varlıklarını sürdürmek isteyenler hicret ederler. O bir yaşama iradesidir, yaşama kararlılığıdır. Ve bu göç yani hicret edenler gittikleri yerlerde çalışırlar, çabalarlar. Var olmaya devam ederler." diye konuştu.

İnsanoğlunun tarım ve hayvancılığa ihtiyacının ilerleyen yıllarda da devam edeceğini, bunun değişmesinin mümkün olmadığını belirten Bakan Eker, evini terk etmeyen Anadolu halkının tarım

ve hayvancılık konularında teşvik ile vatanlarında kalmalarını sağlanmaya çalışıldığını söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Fonu'nun, 2011 yılı içerisinde kaynak kullandırmaya başlayacağını müjdeleyen Bakan Eker, "30'u teknik olmak üzere 40 personelin çalışacağı bu proje içerisine ilk etapta Sivas'ın da arasında bulunduğu 20 il dahil edilecek. Biz Sivas'ı ihya etmek istiyoruz. Böyle bir kararlılığımız var. Bu nedenle de biz Cumhuriyet tarihinde ilk defa faizsiz kredi uygulaması başlattık." diye konuştu.

Daha sonra Sivas Valisi Ali Polat, Bakan Eker'e bir plaket sundu. Salondan bazı Sivaslılar, bu plaket hakkında "Hemşerilik beratı" yorumunu yaptı. Toplantıya katılanlara plaket sunulmasının ardından Bakan Eker, salondan ayrıldı.

cha



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,333 µs