En Sıcak Konular

Irak’ta dünyanın en büyük elçiliğini açacağız

24 Ekim 2010 16:58 tsi
Irak’ta dünyanın en büyük elçiliğini açacağız ABD’nin Bağdat Büyükelçisi James Jeffery, Amerikan’ın dünyadaki en büyük elçiliğini Irak’a açacaklarını söyledi.

Irak’ın kuzeyinde temaslarını sürdüren ABD’nin Bağdat Büyükelçisi James Jeffery, bugün Kerkük’te temaslarda bulundu. Kerkük Valiliğini ziyaret eden Jeffery ile beraberindeki askeri heyet, Kerkük Valisi Mustafa Abdurahman, Kerkük İl Meclisi üyeleri ile 140. madde komisyonu üyeleri ile görüştü.
   
Görüşme sonrası bir açıklama yapan ABD Büyükelçisi, Kerkük’ün önemli bir kent olduğuna vurgu yaptı. Irak’ta hükümetinin bir an önce kurulması gerektiğini ifade eden Büyükelçi Jeffery, hükümetin kapsamlı ve demokrasinin ön gördüğü şekilde oluşmasını ümit ettiklerini belirtti.

Jeffery, Irak ile ABD arasında yapılan anlaşmaya göre ABD askerlerinin gelecek yıl Irak’tan çekileceğini belirterek şunları söyledi: “Ama bu çekilme ile ABD’nin çıkarları bitti, ülkeden çekiliyor anlamına gelmez. Irak’taki hükümetin onayı ile ABD’nin dünyadaki en büyük elçiliğini kurmayı planlıyoruz. 2008 yılında yapılan anlaşma ile işbirliğimiz devam edecek.”

Kurulacak Irak hükümetinde hiçbir partiyi desteklemediklerini ifade eden Jeffery, “Bizim veya başka hiçbir ülkenin bunu yapmaya hakkı yoktur. Irak’ın komşuları Irak’ın istikrarını istiyorsa bizimde hedefimizde budur. Komşu ülkeler konuşur ve tartışabilirler. Ama hakları yoktur ki, Irak’ın geleceğini belirlenmesine karışmasınlar. Iraklılara da tavsiyemiz herkesimden oluşan bir hükümet olmasıdır.”

Kerkük İl Meclisi Türkmen üyesi Ali Mehdi ise kendileri ile görüşmeyen ABD elçisine tepki göstererek, “ABD yönetimi Türkmenleri hiçbir zaman görmedi.” diyerek eleştirdi.



Bu haber 913 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,784 µs