En Sıcak Konular

Alman bakanının evine saldırı

24 Ekim 2010 15:16 tsi
Almanya'nın Hamburg eyaleti İçişleri Bakanı Heino Vahldieck'in (CDU) kentin Uhlenhorst semtinde bulunan evine, bakanın evde olduğu sabah saatlerinde içinde boya ve yılbaşı ağaçlarına asılan cam topların yer aldığı plastik torba atıldı.

Evde olmasına karşılık saldırıyı fark etmediğini belirten Vahldieck, saldırı düşüncesi ve amacına bir anlam veremediğini açıkladı. Bu tür saldırıların kimseyi bir yere getirmeyeceğine dikkat çeken ve saldırgan veya saldırganları korkak olarak nitelendiren Vahldieck, politik tartışmalara her zaman hazır olduğunu dile getirdi.

Saldırıyı soruşturma görevini Eyalet Kriminal Dairesi üstlenirken, bu zamana kadar yapılan araştırmalar bir sonuç vermedi. Polis olayın politik olduğu şüphesi üzerinde duruyor.

Öte yandan bu olaydan bir gün önce de Hamburg'un Bergedorf semtinde Federal Polis Sendikası Başkanı Konrad Freiberg'in aracı kundaklandı. Sabah saatlerinde gerçekleşen kundaklama olayında aracın lastiklerini kesen saldırgan veya saldırganlar daha sonra aracın yan camını kırarak aracın içini boya ile kirlettiler.

Hamburg'da daha öncede eski İçişleri yeni Eyalet Başbakanı Christoph Ahlhaus, Sosyal İşler Bakanı Dietrich Wersich ve FDP Hamburg Federal Milletvekili Burkhardt Müller-Sönksen gibi farklı partilerden siyasilerin evine benzeri saldırılar yapılırken, polis bu zamana kadar saldırılarla ilgili her hangi bir ipucuna ulaşamadı.

(CİHAN)



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,270 µs