En Sıcak Konular

Batı Trakya Türkleri Yunanistan'a oy kullanmaya gidiyor

24 Ekim 2010 13:40 tsi
Yunanistan'da yapılacak yerel seçimlerde oy kullanma hakkı bulunan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği(BTTDD) İzmit Şubesi'ne bağlı üyeler, 4 Kasım'dan itibaren komşu ülkeye gitmeye başlayacak.

Yunanistan'da 4 Ekim 2009'da yapılan genel seçimlerde Batı Trakya Türk Azınlığı "Türk'ün Oyu Türk'e" parolasıyla birlik ve bütünlük sergilemişti. Bir yıl aradan sonra bu kez 7 Kasım'da komşu ülke Yunanistan'da yerel seçimler yapılacak. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi, Yunanistan'da oy kullanma hakkına sahip üyelerini 4 Kasım'dan itibaren oy kullanmak üzere Yunanistan'a götürmeye hazırlanıyor.


BTTDD İzmit Şube Başkanı Sabri Mutlu, oy kullanmak amacıyla Yunanistan'a gitmek isteyen üyelerin başvurularının alındığını, alınan talep doğrultusunda dernek genel merkezinden üç otobüs talebinde bulunulduğunu söyledi. Mutlu, 4 Kasım tarihinde 3 otobüs ile Batı Trakya'ya oy kullanmaya gideceklerini açıkladı.


Şube Başkanı Sabri Mutlu, Batı Trakya Türk Azınlığına etnik kimliğini ifade hakkı tanınmadığını, inanç ve ibadet hakkını kullanamadığını söyledi. Yunanistan'da Türklerin dini liderlerini seçemediğini kaydeden Mutlu, "Uluslar arası antlaşmalarda bulunulmasına rağmen Türkler, eğitim hakkını kullanamıyor. Türklerin, vakıfları yönetmesi engelleniyor. Oy kullanacak üyeler, 'Tek Liste Altında Türk'ün Oyu Türk'e' diyerek oy kullanırlarsa Yunanistan'da yaşayan Batı Trakya Türkleri en temel insan haklarını kullanabilir hale getirilecek. Dostlarımıza bu konuda yardımcı olabilmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz." şeklinde konuştu.
 
cihan



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,985 µs