En Sıcak Konular

Erdoğan’a 5 liralık tazminat davası

24 Ekim 2010 13:01 tsi
ERGENEKON davası sanıklarından avukat Kemal Kerinçsiz'e mektup gönderdiği gerekçesiyle adı bu davanın iddianamesinde geçen Diyarbakırlı Doğubey Akıncı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine 5 liralık tazminat davası açtı.

Doğubey Akıncı verdiği dava dilekçesinde, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu bıraktığı öğrenci Elgin Koçubaba’ya, “Yetki senin. Asarsın kesersin. Her şey sende” dediğini belirtti. Erdoğan'ın bu sözlerle ‘Başbakanlık makamına hakaret etitğini’ ve ’çocuklara kötü örnek olduğunu’ ileri süren Doğubey Akıncı, 5 liralık tazminatla cezalandırılmasını talep etti.

Diyarbakır 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 15 Ekim'de dava açılırken, duruşma günü olarak 21 Aralık 2010 tarihi belirlendi.

ERDOĞAN, NE DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Bayramı kutlamalarında Başbakanlık binasında çocukları kabul etmişti. Kabulde “Ben çok yoruldum bu nedenle başbakanlığı sevgili başbakanımıza bırakıyorum” diyerek, ykoltuğunu Elgin Koçubaba’ya bırakmıştı. Çok heycanlanan Elgin Koçubaba, Erdoğan’a dönerek, “Ben konuşmama başlayayım mı?” sorunca Başbakan Erdoğan da “Yetki senin. Asarsın kesersin. Her şey sende” demişti.

DAVACININ ADI ERGENEKON İDDİANEMESİNDE

Başbakan Erdoğan aleyhine 5 liralık tazminat davası açan Doğubey Akıncı, Ergenekon soruşturması sırasında Diyarbakır’da gözaltına alınmış ve sorgusundan sonra savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Akıncı'nın adı, davanın sanıklarından avukat Kemal Kerinçsiz’e gönderdiği bir mektup nedeniyle iddianamede şöyle yer almıştı: “Ev araması sırasında Doğubey Akıncı tarafından Aras Kargo ile şüpheliye gönderilmiş olan, henüz açılmamış iken Baro temsilcisi ile birlikte açılarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliğinin kararı ile incelenmesine izin verilen, Doğubey Akıncı tarafından yazılmış ‘Muhterem üstadım’ şeklinde başlayan ve kendisinin önceden Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Askeri Haber Alma asli kadroda çalışan bir istihbarat görevlisi olduğunu v.s. anlatan ve ‘Saygılarımla Doğubey Akıncı’ diye biten yazının 3. sayfasında ‘Değerli üstadım ben hukuki tüm dava dilekçelerini yazabiliyorum, tez yazıyorum, ama bunlar için ne bilgisayarım var ne de yazıcım, ne de diğer araç ve gereçlerim. İstediğim malzemeler ve bir miktar param olsa hem geçimimi sağlarım hem de istihbarat alanında devlete çok önemli hizmetlerim geçer... ayda bir asgari ücret kazanabilirim, hem de istihbarat toplarım, görüntü alırım, ses kaydı yaparım, gün hizmet günü benim ihtiyaçlarımın hepsi 4.000 YTL’yi geçmmiyor. Sizin çevreniz geniştir, istediğim malzemeler elime geçerse 1.500 YTL nakdi sermayem olursa kimseye bağlı olmadan yaşarım’...”
 
hurriyet

 



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,985 µs